• uncategorized

Maria Mihulescu

Sezonul de croaziere din acest an in Portul Constanta a inregistrat rezultate remarcabile. Fata de anii trecuti au crescut substantial atat numarul de nave care au facut escale la terminalul specializat, cat si numarul de turisti sositi la bordul acestora.
In acest an, la terminalul de croaziere al Portului Constanta, au sosit 69 de nave de pasageri, fata de 52 de nave anul trecut. Numarul turistilor sositi la bordul acestor nave a fost de 54.616, inregistrandu-se o crestere de peste 60% fata de anul 2012.
Practic, din acest sezon, in premiera, Constanta a devenit port de imbarcare pentru turistii romani si straini. In prima croaziera maritima cu plecare din Portul Constanta, pe 27 septembrie 2013, au fost imbarcati 80 de turisti romani pe nava de lux MSC Musica, apartinand companiei MSC Cruises.
Si anul viitor vor fi disponibile pentru croaziere cu imbarcare din Constanta navele MSC Sinfonia si MSC Orchestra. Acestea sunt programate sa soseasca de opt ori in Portul Constanta, itineriariul de vacanta al acestora cuprinzand porturi din Grecia, Turcia si Italia.
Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta, prin aderarea la Asociatia Internationala MedCruise, a declansat demersurile prin care a reusit sa atraga in Portul Constanta prima companie – MSC Cruises – care a dat startul transformarii portului Constanta in port de imbarcare.

71 de sosiri ale navelor de croaziera, in 2014

Pentru anul viitor sunt anuntate deja 71 de sosiri ale navelor de croaziera, programul fiind actualizat continuu.
Pe portalul companiei, www.portofconstantza.com, sectiunea Terminale/ Pasageri, sunt deja publicate navele care si-au anuntat escala la terminalul de croaziere al Portului Constanta.
In perioada 24 – 27 mai 2014, Portul Constanta va fi coorganizator al unui eveniment inedit, SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Cu aceasta ocazie, in Portul Constanta vor sosi peste 25 de veliere de diferite dimensiuni, care vor putea fi vizitate de public, iar orasul va fi gazda unei parade a echipajelor. Tot la Constanta va fi organizata ceremonia de decernare a premiilor la toate categoriile de concurs ale SCF Black Sea Tall Ships Regatta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *