• uncategorized

Maria Mihulescu

„Boeing a fost prima companie aerospatiala occidentala care a incheiat un parteneriat cu Romaero dupa caderea comunismului si suntem mandri sa continuam colaborarea in cadrul programelor de aeronave comerciale, acum si in viitor,” a declarat Kent Fisher, Vicepresedinte si Director General Boeing Commercial Airplanes Supplier Management. El a adaugat ca productia Romaero sustine competitivitatea produselor Boeing oferind cea mai buna valoare, o calitate excelenta, livrare la timp si fiabilitate.
La randul sau, Constantin Dinischiotu, directorul general al Romaero, a amintit de faptul ca Boeing a inceput sa ia in considerare incheierea unui parteneriat cu Romaero in anul 1993, iar primul contract a fost atribuit in 1994, la doar patru ani de la momentul in care Romania a redevenit o tara democratica. „A fost o provocare sa invatam sa lucram cu Boeing si pentru Boeing”, a mai spus Constantin Dinischiotu.
 „Romaero a inceput apoi o a doua revolutie industriala in cel mai important domeniu: mentalitatea. Boeing ne-a dat incredere in noi insine si ne-a facut sa intelegem ce inseamna «castig reciproc». Parteneriatul a fost unul de succes inca din prima zi. Incercam sa ne perfectionam in permanenta deoarece liniile de productie ale Boeing impun perfectiune. Acum, intelegem mai bine ca pentru orice provocare avem un raspuns: «da, putem»”, a mai punctat Constantin Dinischiotu

Colaborare continua

Romaero produce peste 300 de tipuri de piese pentru programele comerciale Boeing. Acestea includ cutia cu capac rabatabil a eleroanelor, axele, placile, platbandele si nervurile de la capetele rezervoarelor pentru programul Boeing 737 si tabla lustruita pentru muchiile fixe de atac pentru modelele 767 si 777.
„Boeing si Romaero au impreuna o istorie minunata de colaborare si parteneriat, care demonstreaza baza solida de capabilitati si knowhow in domeniul aerospatial a Romaniei”, a declarat Henryka Bochniarz, presedinte al Boeing Central and Eastern Europe. „Colaborarea noastra va continua sa sprijine obiectivele pe termen lung ale Romaniei pentru sectorul aerospatial si dezvoltarea fortei de munca pana spre finalul anului centenar Boeing, 2016”, a mai precizat el.
Romaero este specializata in fabricarea de aerostructuri, intretinere si reparatii pentru aeronave de transport civile si militare. Este cea mai mare companie din industria aeronautica romaneasca.
Boeing si-a crescut constant prezenta in Europa Centrala si de Est, investind peste 30 de milioane de dolari in companiile furnizor din regiune in anul 2013. Activitatile Boeing au asigurat peste 6.500 de locuri de munca in regiune in anul 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *