• uncategorized

George Dinca

Directorul RAR

Anvelope optionale

Vlad Mocanu, din Pitesti: Cum sa procedez pentru mentionarea in C.I.V. a anvelopelor optionale?
In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare, e necesara reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de frânare si etalonarea vitezometrului si, (daca Laboratorul de Incercari pentru Siguranta Rutiera decide) a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile.

Ana Micnea, din Timisoara: Cum sa procedez in cazul schimbarii caroseriei/sasiului unui vehicul?
In urma schimbarii de caroserie, vehiculul va trebui omologat la RAR. Omologarea se acorda tinând cont de prevederile Ordinului ministrului transporturilor. Lista atelierelor de reparatii autorizate de catre RAR pentru a presta aceasta operatiune le gasiti la sediul oricarei reprezentante RAR sau pe www.rarom.ro – Unitati service autorizate pentru schimbari de caroserie/sasiu. In momentul omologarii se va solicita o adresa din partea atelierului autorizat care a efectuat schimbarea din care sa rezulte identitatea vehiculului initial si cea a caroseriei inlocuite. Actele necesare pentru inlocuirea caroseriei sunt cartea de identitate a vehiculului vechi, in original, copie dupa actul de provenienta a vehiculului nou si actul de identitate al solicitantului activitatii.

Andrei Nicolae, din Bucuresti: Cum sa procedez daca am schimbat culoarea vehiculului proprietate personala?
Dupa vopsirea vehiculului in culoarea preferata, trebuie sa va prezentati la sediul unei reprezentante RAR pentru modificarea culorii in cartea de identitatea vehiculului. Actele necesare pentru modificarea cartii de identitate a vehiculului sunt: cerere activitate RAR (se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata in prezenta angajatului RAR care efectueaza prestatia), actul de identitate al solicitantului, cartea de identitatea vehiculului. Pentru modificarea culorii in cartea de identitate a vehiculului este necesara obtinerea in prealabil a unei programari, la numarul de telefon 021.9672, in cazul când va hotarâti sa veniti cu autovehiculul la reprezentanta RAR Bucuresti.

Denisa Murgu, din Bucuresti: Cum sa inmatriculez un autovehicul cu volanul pe partea dreapta?
RAR elibereaza cartea de identitate pentru aceste vehicule pe baza acelorasi conditii ca si pentru vehiculele care au postul de conducere pe partea stânga, in plus fiind necesara echiparea vehiculelor cu faruri care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreapta a drumului (specifice circulatiei pe partea dreapta).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *