• uncategorized

„UNTRR isi manifesta nemultumirea fata de cresterea tarifelor asigurarilor in industria transporturilor, fara o consultare prealabila a acestei industrii si fara introducerea in principal a unor corelari intre majorarile tarifelor si calitatea serviciilor prestate de societatile de asigurare prezente pe piata asigurarilor din Romania“, se arata intr-un comunicat al Uniunii.

UNTRR solicita corelarea tarifelor societatilor de asigurari din Romania cu calitatea serviciilor oferite clientilor. „Multi clienti ai societatilor de asigurare sunt extrem de incantati de diferitele tarife ale societatilor de asigurare, insa conditiile contractuale si valoarea reala a contractului de asigurare se verifica, din nefericire, doar in practica, atunci cand contractul de asigurare incepe sa fie executat. In lipsa oricarui incident sau accident, orice asigurare este perfecta. In aceste conditii, cea mai ieftina ar putea fi cea mai buna. Cu toate acestea, primele de asigurare inregistreaza cresteri spectaculoase de cativa ani si acestea par sa continue. Astazi, legislat ia asigurarilor se bazeaza in continuare in mare masura pe caracterul obligatoriu al incheierii unor tipuri de asigurari (precum RCA), de cele mai multe ori acest suport legal fiind inteles de societatile de asigurari ca o garantie a drepturilor in fata clientilor, fara sa existe si cerinte clare pentru obligatiile societatilor de asigurare in fata clien- tilor“, se arata in comunicatul UNTRR.

In consecinta, Uniunea considera firesc ca, pentru a putea cere din ce in ce mai mult, companiile de asigurari sa si ofere mai mult. Iar pentru a se putea cuantifica in ce masura companiile de asigurari ofera mai mult, s-a propus ca autoritatile competente sa publice statistici cu privire la termenul mediu de realizare a platilor pentru daunele in industria transporturilor (pe tipuri de asigurari, CASCO, RCA, CMR, medicale etc) si a procentului platit din suma solicitata pentru fiecare societate de asigurare, astfel incat clientii sa isi poata alege societatea de asigurare, pentru fiecare tip de polita, in deplina cunostinta de cauza fata de promptitudinea acestora in executarea contractelor de asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *