• Aerian

Pe fondul supraaglomerarii Aeroportului Internațional Henri Coandă, Bucureștiul va avea un nou aeroport internațional, în zona de sud a Capitalei. Acesta va fi construit printr-un parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Sectorului 4, printr-o investiție publică a statului român.

În urma parteneriatului, noul aeroport din Sudul Bucureștiului va deservi mai multe județe și va fi mai mare decât cel de la Brașov, ultimul inaugurat în România. Va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât și cu unele speciale pentru transport de marfă, întrucât Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest sens. Acest proiect de infrastructură a fost gândit cu scopul de a reduce decalajele majore de dezvoltare între Nordul și Sudul Bucureștiului.

După 5 ani s-a aprobat construirea Aeroportului București Sud

Aeroportul Constantin Brâncuși București sau Aeroportul București Sud este un proiect propus pentru a fi construit în sudul Bucureștiului încă din 2018. Atunci, Guvernul României a adoptat un pachet de investiții strategice, printre care se afla și construirea acestui nou aeroport în Sudul Capitalei.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță: “Visul lui este de a realiza locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitate și nu numai, cu scopul de a le crește standardul de viață în zona de Sud, adică Berceni, Popești Leordeni și Jilava.”

„Am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei, menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul şi sudul oraşului. Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta şi forma documentelor, iar în următoarea lună vom avea posibilitatea să semnam inclusiv realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate. Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni”, a spus recent Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *