• Aerian

Transportul aeroportuar de mărfuri (inclusiv poștă) a crescut anul trecut cu 22,7%, comparativ cu 2021, de la 41.178 tone la 50.534 tone, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Cele mai mari ponderi în ceea ce privește transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-București, Traian Vuia Timișoara și Avram Iancu Cluj-Napoca. Totodată, premisele sunt mai mult decât favorabile la nivel național.

Transportul aeroportuar de mărfuri a crescut

Transportul aeroportuar de mărfuri a crescut

37 mil. euro pentru modernizarea aeroportului international Mihail Kogălniceanu Constanța

Contract de 37 milioane euro pentru construcția unui terminal nou, turn de control și parcare la aeroportul international Mihail Kogălniceanu Constanța. Investiția are ca scop acomodarea tuturor pasagerilor în condițiile operării simultane a 400 de pasageri/flux de plecări/sosiri ora de vârf. Totodată Anul trecut au fost transportate 4.793 tone de marfă, în creştere cu 161% faţă de anul precedent.

Investiţie de aproape 10 mil. euro pentru modernizarea aeroportului din Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a demarat o investiţie de peste 48 mil. lei (9,7 mil. euro), bani asiguraţi din fonduri europene, alocări de la bugetul de stat şi din bugetul local al judeţului Satu Mare, pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului sătmărean, prin îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă. “Este o investiţie pentru viitor, care va duce la dezvoltarea economică a judeţului Satu Mare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Aeroportul din Sibiu va fi gata până la finalul anului

Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați și va dispune de terminale noi. Această afirmație fiind făcută de către premierul Nicolae Ciucă. Aeroportul Internațional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România. Acesta se află pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce privește traficul de pasageri în 2022. Având peste 620 de mii de pasageri preluați.

Aeroportul din Cluj extinde terminalul de pasageri

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj anunță că a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Extinderea terminalului pasageri plecări, pe latura de Nord. Aeroportul din Cluj cel mai mare aeroport regional din România și al doilea ca mărime din țară, după Otopeni. Proiectul prin care se realizează extinderea terminalului și a platformei pentru aeronave se află în analiză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *