• uncategorized

Felicia Niculae

Sameday Courier, singura companie romaneasca specializata pe livrari in aceeasi zi, atat in tara, cat si in strainatate, estimeaza ca va livra 60.000 de pasapoarte in cadrul parteneriatului incheiat recent cu Directia Generala de Pasapoarte (DGP).
Sameday Courier este prima companie de curierat privata care efectueaza livrari de pasapoarte catre destinatari, anterior colaborand si cu Ambasada Statelor Unite ale Americii.
In schimbul unei taxe de 8,68 lei, persoanele carora li se elibereaza pasaportul pot opta pentru livrarea lui la domiciliu. Tariful este unic atat pentru Bucuresti, cat si pentru provincie. Durata de livrare a pasapoartelor este de 24 pana la maximum 48 de ore de la preluarea lor din cadrul DGP.

Mai putin timp pierdut

Parteneriatul cu DGP a inceput la data de 23 iulie 2014 si a fost incheiat in urma unei licitatii publice. „Ne bucuram ca putem aduce o contributie la facilitarea procesului de emitere-primire a pasapoartelor. Prin acest parteneriat, ne dorim sa reducem considerabil numarul de persoane care asteapta la ghiseu, dar si sa eficientizam timpul alocat intregului proces. Experienta noastra similara cu Ambasada SUA, precum si experienta operationala care ne recomanda pe segmentul de livrari rapide ne-au ajutat la incheierea acestei colaborari. De asemenea, masurile de securitate a datelor si capacitatea de integrare cu platforma DGP au fost alti factori importanti luati in considerare in alegerea noastra ca parteneri in aceasta initiativa”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Faci cerere si astepti SMS

Procesul de livrare consta in completarea unei cereri de catre destinatar, in momentul in care sunt depuse actele pentru emiterea pasaportului. Destinatarul este notificat prin SMS atunci cand pasaportul este ridicat de la DGP si urmeaza sa fie livrat, conform procedurii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *