- uncategorized
„Am inceput cu un singur angajat, iar acum avem sapte soferi, un dispecer si un contabil. Cifra de afaceri a crescut constant, iar pentru acest an ne-am fixat ca obiectiv atingerea si chiar depasirea plafonului de 50.000 de Euro lunar“, spune Sebastian Scarlat, (foto) administratorul Trans Dactari Spedition.
2006 – cel mai bun an de pana acum
Desi transporturile rutiere internationale au stat in ultimii ani sub semnul aprigei lupte pentru autorizatii, Trans Dactari Spedition a reusit sa-si imbunatateasca rezultatele, sa castige noi clienti si sa extinda parcul propriu. Intre beneficiarii cu care se mandreste firma se numara nume grele ca Whirlpool Romania, Arabesque, Moon Dust sau Irish Green.
„Daca ar fi sa dau un an etalon, acesta este 2006. Anul trecut am obtinut cele mai bune rezultate, dar speram sa le depasim in 2007. Sunt sanse sa ne extindem afacerile, pentru ca s-au simplificat procedurile de derulare a transporturilor internationale. Au disparut autorizatiile, sunt mai putine batai de cap in vama…“, explica administratorul Trans Dactari.
Totusi, daca unele piedici au disparut, altele, ce tin de costurile transporturilor, au avut o evolutie inversa la inceputul acestui an. „Au fost introduse taxe de tranzit pe care nu eram nevoiti sa le suportam pana acum. De exemplu, un camion care trecea prin Cehia trebuia sa achite 10 Euro/zi, iar acum s-a introdus o taxa in functie de distanta parcursa, din cauza careia tranzitarea acestei tari ne costa 80 de Euro. Este de asteptat ca astfel de taxe sa apara si in Ungaria sau Slovacia. Cresterea acestor costuri nu ne sperie foarte mult, pentru ca inca nu ne temem de concurenta din strainatate“, ne-a mai spus Sebastian Scarlat.
Majorarea parcului, conditionata de evolutia exporturilor
In mod normal, evolutia firmei nu poate fi decat pozitiva, dar planurile de viitor nu par prea ambitioase.
Cheia succesului, sustine administratorul Trans Dactari, este cumpatarea. „As vrea sa majorez parcul de camioane cu 30%, dar pe termen scurt voi sta in expectativa. Ducem lipsa de marfa, pentru ca livrarile externe au scazut fata de anul trecut cu 15%. In plus, concurenta a devenit mai acerba, pentru ca s-au eliminat autorizatiile de transport si au aparut la livrari externe foarte multe firme mici, cu numai un camion sau doua, care pana acum nu puteau obtine autorizatii. Bineinteles, cei care au marfa au speculat aceasta situatie si au tras preturile de transport in jos. In aceste conditii, nu este recomandat sa te hazardezi si sa faci investitii, pentru ca apoi sa ajungi sa vinzi camioane, pentru ca nu aduc profit“, explica administratorul Trans Dactari.