• uncategorized

Mihaela Burlacu

T-Festival a adus la un loc multe evenimente pline de culoare pe parcursul unui week-end la Jucu, langa Cluj. Timp de trei zile, firme de transport din Romania, producatori de camioane si semiremorci – Volvo, Renault, Scania, Mercedes Benz, Daf, Schmitz Cargobull, alaturi de camioane extravagante si foarte multe motociclete tunate au facut deliciul publicului.
„Suntem fericiti ca aceasta editie a Festivalului International al Transportatorilor a fost un succes si le multumim tuturor celor care au participat la cele doua concursuri organizate – «Cea mai frumoasa motocicleta» si «Cel mai frumos camion». Ne-am bucurat ca pentru prima data am sarbatorit Ziua de 9 mai – Ziua tuturor transportatorilor si speram ca aceasta sa devina o traditie”, a declarat Radu Dinescu, secretar general UNTRR.
De altfel, pe 9 mai, ortodocsii il sarbatoresc pe Sfantul Mucenic Cristofor – Patronul Transportatorilor si al Calatoriilor.

Familii in camioane

Festivalul  a reprezentat o buna oportunitate ca, intr-un cadru mai putin conventional, sa se lege noi colaborari in industria de transport, mai ales ca la Jucu, sub umbrela T-Festival, s-au intrunit cei mai importanti producatori de camioane si semiremorci, cei mai activi dealeri si importatori de motociclete si echipamente, dar si pasionati de camioane si motociclete din Europa de Sud-Est.
„Este un proces mai indelungat si este extraordinar ca aici s-a putut face aceasta comunicare intre industrii. Aici toata lumea a avut posibilitatea de a cunoaste ce inseamna aceasta industrie. Am fost foarte bucuros cand am vazut familii cu copii care s-au urcat in camioane, iar producatorii de camioane le-au aratat cate ceva legat de educatie rutiera. De pilda, le-au explicat faptul ca sunt situatii in care, din cabina, nu poti vedea un copil, pentru ca exista niste unghiuri moarte. Asadar, intr-un cadru informal, festivalul a reusit sa comunice mai bine si catre exteriorul industriei, preocuparile breslei, dorinta de a colabora cu ceilalti pentru a creste siguranta rutiera si de a coabita cu totii intr-un mediu mai sigur”, a declarat Radu Dinescu.
Cele trei zile de festival au fost insotite si de performantele muzicale ale unor artisti consacrati, precum Natif, Catrhythm, Rob Kinglesy si Stefan Banica Jr. Pe scena T-Festival, au urcat si rockerii de la Theory of Mind, Grimus, Trooper si T-REX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *