• uncategorized

In primele sase luni ale anului 2012 nu au fost finalizate noi spatii industriale si logistice in Bu curesti. Doar in trimestrul al treilea a fost livrata o suprafata de 15.000 metri patrati, reprezentand extensia depozitului companiei de logistica DSV in cadrul parcului logistic West Park, situat la 13 km de Bucuresti, pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti.
Nici pentru acest an situatia nu este mai roz. Nu sunt anuntate proiecte semnificative in Bucuresti sau in tara in privinta spatiilor industriale si logistice.
„Singurul Parc Industrial care va livra speculativ prima faza (aproximativ 20.000 mp – n.r.) este cel de la Turda, in proprietatea fondului de investitii Europa Capital si dezvoltat de compania spaniola Graells & Llonch”, spune Rodica Tarcavu, Head of Industrial Department, DTZ Echinox.

Unde este cerere pentru inchiriere

Nici in privinta inchirierii spatiilor nu se intrevede o activitate consistenta. Specialista DTZ Echinox precizeaza ca, incepand cu anul 2009, cererea si-a incetinit ritmul dinamic. „Drept dovada, si in prezent, depozitele construite in perioada de varf 2006 – 2008 in Bucuresti mai au spatii disponibile”, explica Rodica Tarcavu.
Totusi, in orase precum Ploiesti si Brasov s-au incheiat tranzactii importante in ultimii ani deoarece aici activitatile de productie sustin o cerere constanta si realista.
In Bucuresti, cererea va veni in continuare din partea companiilor de distributie marfuri generale si logistica, iar in celelalte orase se vor mai adauga si companiile de productie din diverse sectoare: auto, electrice/electronice, care vor solicita spatii de depozitare, asamblare.
„Anul trecut, cele mai importante tranzactii incheiate au avut drept protagonisti companiile de logistica sau distributie: extinderea operatorului de logistica DSV in Bucharest West si inchirierea a 15.000 mp de catre Profi in Log Center Ploiesti, aflat in proprietatea Immofinanz”, mai precizeaza Rodica Tarcavu.
DTZ Echinox, parte a companiei UGL, asigura servicii pentru investitori, ocupanti si proprietari, pe toate sectoarele pietei imobiliare.

Rata de neocupare a spatiilor

Timisoara -20%
Arad – 20%
Bucuresti – aproximativ 12-13%
Brasov – sub 3-5%
Cluj – sub 3-5%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *