• uncategorized

Anvelopele elastice solide, categorie din care face parte si SC 20, sunt destinate in mod particular vehiculelor cu viteza de deplasare redusa, fiind apreciate pentru siguranta totala si necesarul minim de mentenanta. Cunoscute si sub numele de cauciucuri pline, anvelopele solide sunt ideale pentru vehiculele utilizate in uzinele metalurgice, unde sunt manipulate sute de tone de metal incins sau in fabricile de materiale de constructii, unde orice roata este supusa la grele incercari de rulare peste fragmente ascutite de piatrå si armaturi metalice.

Preferate pentru vehiculele utilizate in centre logistice, porturi, aeroporturi si unitati de productie din industria grea, anvelopele solide constituie echiparea standard pentru motostivuitoare, tractoare industriale sau transportoare de incarcaturi agabaritice. Performante sporite „Dezvoltarea acestui produs a durat trei ani, iar noua anvelopa reprezinta cel mai recent stadiu intr-o serie impresionanta de realizari de succes ale inginerilor Continental si subliniaza pozitia de furnizor premium a diviziei noastre“, a declarat Peter Szczeszak, Product Developer responsabil cu anvelopele industriale in cadrul diviziei Continental Industrial Tyres.

Anvelopa SC 20 se remarca prin caracteristici de invidiat in comparatie cu generatia precedenta, SC 15: anduranta superioara cu 20%, strat de uzura cu 10% mai gros si rezistenta la rulare cu 30% mai mica. Ultima caracteristica are o importanta cruciala pentru utilizatori, pentru ca se traduce in practica printr-un consum mult mai mic de energie, indiferent daca este vorba despre un numar mai mic de plinuri pentru un vehicul cu motor cu ardere interna sau despre incarcarea in mai mica masura a acumulatorilor unui vehicul cu propulsie electrica.

Totodata, un motostivuitor echipat cu anvelope SC 20 genereaza emisii de gaze cu efect de sera cu 5% mai mici decat un vehicul similar echipat cu alte anvelope, ceea ce reflecta o grija mai mare pentru mediul inconjurator. Fara unelte speciale Pentru toate utilizarile descrise mai sus, longevitatea tradusa in numarul de kilometri parcursi este cruciala, inså usurinta mentenantei este poate chiar mai importanta in cazul cauciucurilor pline decat in cazul anvelopelor pneumatice. In acest context, nu este de mirare ca eforturile inginerilor Continental s-au concentrat in directia usurarii intretinerii. Gratie acestor eforturi, ilustrate in special de versiunea CSEasy a gamei SC 20 Super-Elastic, schimbarea unui cauciuc devine o joaca de copii: anvelopa poate fi inlocuita direct pe vehicul, cu o banala cheie dinamometrica.

Aparent neinsemnat, faptul ca nu mai este necesara utilizarea unei prese sau a altor unelte speciale pentru a schimba o anvelopa atrage beneficii financiare apreciabile in cadrul utilizarii de zi cu zi, din moment ce se elimina timpii morti aferenti mentenantei si transportului intr-o unitate special utilata pentru montaj.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *