• Aerian

aeroport1

Aeroportul Iași devine bază operațională pentru o a treia companie aeriană. După Tarom și Blue Air, de pe 1 iulie 2016, Wizz Air, cea mai mare companie low cost din Europa Centrală și de Est, va introduce cinci rute noi de la Iași spre Bologna, Catana, Larnaca, Roma Ciampino și Tel Aviv, inițial cu o frecvență de două zboruri săptămânale, cu excepția cursei Iași-Bologna, care va fi operata de trei ori pe săptămână.
S-au anunțat frecvente mărite spre Londra Luton (de la două la cinci/săptămână) și Milano Bergamo (de la două la trei/săptămână).

Secretul dezvoltării unui aeroport: pluralismul de rute și de companii

„Când o companie aeriană își face baza în orașul tău, trebuie să înțelegem că este echivalentul unei expansiuni economice, culturale și sociale, deopotrivă, cum poate nicio altă investiție nu reușește atât de bine și eficient”, consideră Marius Bodea, președintele CA al Aeroportului Internațional Iași. El este de părere că secretul dezvoltării unui aeroport și a comunității deservite rezidă din pluralismul de rute și pluralismul de companii, pentru că așa fiecare categorie socio-profesională este deservită corect, conform nevoilor sale.
„Faptul că astazi, cel mai mare operator aerian low cost din Europa Centrala și de Est vine să facă bază la Iași se traduce foarte simplu: am demonstrat performanță și progres continuu în ultimii trei ani și am atras interesul acestei mari companii. Am reușit să deschidem deja Iașul spre lume, și face sens și pentru o astfel de companie să vina să investească în Iași, înțelegând potențialul orașului și regiunii noastre. Așteptarea de 25 de ani a comunității ieșene, pentru a avea un aeroport modern și, odată cu el, și legături aeriene directe, este răsplătită zilele acestea”, a declarat Marius Bodea, președintele CA al Aeroportului Internațional Iași.

Noi locuri de muncă la Wizz Air

Noua aeronava A320 ce va fi alocată Aeroportului Iași va crește la opt numărul de rute deservite din Iași și va tripla capacitatea de locuri la 265.000 în 2016.
„Acum un an am pus Iașul pe harta aviației, iar acesta devine acum al șaselea aeroport unde ne stabilim o bază operațională. Această bază va crea noi locuri de muncă în cadrul Wizz Air, precum și al partenerilor noștri de afaceri, și, totodată, ne va permite să oferim mai multe rute cu tarife scăzute. Iașul are potențial, iar în viitor vor fi alocate aici și alte aeronave, iar progresul va fi observabil la nivelul întregii țări”, a declarat György Abrn, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Dezvoltarea Aeroportului va naște noi investiții

„Faptul că se deschide o nouă baza la Aeroportul Iași înseamnă că am realizat o investiție importantă pentru comunitate – avem cea mai performantă pistă din țară. Atragerea companiilor aeriene creează posibilitatea ca tot mai mulți oameni din județele Moldovei, care muncesc în străinătate, să se întoarcă în țară, contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii noastre, iar străinii, la rândul lor, vor veni să investească aici. Iar dezvoltarea Aeroportului Iași va naște șanse pentru noi investiții pentru comunitatea noastră”, a declarat Victorel Lupu, președintele Consiliului Județean Iași.

* * *
Reamintim că Wizz Air operează de la Iași din decembrie anul trecut. Primul zbor a fost spre Veneția – Treviso, fiind urmat de alte două destinații externe, Milano – Bergamo (martie 2015) şi Londra – Luton (iunie 2015).
Wizz Air oferă, în total, 106 rute din România, spre 16 țări, de la 8 aeroporturi. Biletele pentru noile rute din Iași sunt deja disponibile pe site-ul companiei, prețurile pornind de la 129 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *