• uncategorized

Potrivit proiectului de act normativ, camioanele nu vor putea circula in intervalul orar 06:00-22:00, in timpul saptamanii, intre Bucuresti si Barcanesti (de la km 7+418, aflat la intersectia strazii Ion Ionescu de la Brad cu Bulevardul Aerogarii, pana la intersectia cu DN 1A, la km 53+650) si de la Ploiesti la Brasov (intre km 67+248, aflat la intersectia cu DN 1B, si pana la km 159+600, la intrarea in Brasov).

De la aceasta regula vor face exceptie, printre altele, vehiculele detinute de unitatile Ministerului Apararii, de unitatile subordonate Ministerului Internelor si Reformei Administrative, ambulantele, cele ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, aflate in proprietatea serviciilor de urgenta sau care efectueaza transporturi in interesul NATO. De asemenea, vor fi exceptate de la aplicarea restrictiei si vehiculele destinate prin constructie tractarii vehiculelor avariate si cele specializate destinate prin constructie salubrizarii.

Vor fi permise transporturile de marfuri perisabile de origine animala si vegetala, cele postale, cele pentru distribuirea de carburanti, cele sub temperatura controlata, cele efectuate in trafic international si cele efectuate cu vehicule detinute de riverani (in proprietate sau in baza unui contract de leasing).

In cazul transporturilor efectuate in trafic international va fi permisa circulatia fara incarcatura, pentru incarcare (in baza comenzii de transport in original sau vizata in original de operatorul de transport), circulatia fara incarcatura, dupa descarcare (in baza CMR, in original) si circulatia cu incarcatura, in vederea descarcarii (in baza CMR, in original).

Transporturile efectuate cu vehicule detinute de catre riverani se pot efectua numai pe sectorul de drum restrictionat pe care acestia isi au domiciliul/sediul social sau punctul de lucru declarat la Registrul Comertului.

In luna octombrie, guvernul a decis ca autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone sa poata circula pe DN1 Centura Bucuresti- Ploiesti in zilele de luni-vineri si in noaptea de sambata spre duminica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *