• uncategorized

Prin intermediul parteneriatului incheiat anul trecut, peste 13.000 de companii de transport membre ale UNTRR (din totalul de 32.000 de companii licentiate in transportul rutier de marfuri si pasageri) au putut beneficia de reducerea costurilor cu combustibilul in baza unor carduri utilizabile in statiile MOL din Romania si strainatate.

„Avand in vedere importanta optimizarii costurilor in actualele conditii economice, reducerea cu pana la 5% a cheltuielilor cu carburantii prin apelarea la solutiile oferite de parteneriatul cu MOL Romania atarna foarte serios in balanta.

Costurile cu carburantii reprezinta 30-40% din totalul costurilor inregistrate de companiile de transport, asa incat reducerea acestor cheltuieli poate face direfenta intre profit si pierdere“, a declarat Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR.

 

Mai putine transporturi, mai putin combustibil consumat

Potrivit reprezentantului UNTRR, de la inceputul anului, mai mult de un sfert din totalul companiilor membre ale Uniunii si-au diminuat activitatea, criza determinand si falimentul a cinci operatori de transport. „In primul semestru, circa 20-30% dintre firmele membre si-au diminuat activitatea, transportul de marfa si de persoane fiind afectat si in afara, nu numai la noi“, a precizat Radu Dinescu.

Evident, odata cu restrangerea activitatii companiilor de transport, consumul de combustibil a scazut, in primul semestru al anului MOL Romania raportand diminuarea volumului de combustibil vandut cu peste 10% la clientii corporate, respectiv sub 10% la clientii individuali, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa cum a mentionat Zsolt Szalay, directorul general al MOL Romania. „La nivelul anului 2009, ne asteptam la un echilibru. Deoarece sezonul turistic a inceput, piata s-ar putea redresa in cel de-al doilea semestru al anului in curs“, a adaugat Szalay.

 

Tahostatiile, o noua solutie pentru economii insemnate

Tinand cont de dificultatile intampinate de transportatori,la un an dupa incheierea parteneriatului axat pe reducerea costurilor cu combustibilul, UNTRR si MOL Romania au anuntat lansarea unei noi solutii de reducere a costurilor, vizand descarcarea datelor din cardurile soferilor si tahografele digitale.

Astfel, transportatorii vor putea descarca in cadrul asa-numitelor tahostatii datele stocate in cardurile soferilor si tahografele digitale din dotarea autovehiculelor. „Tahostatiile sunt sisteme asemenea bancomatelor, ce vor fi amplasate in diferite puncte de interes, cum ar fi benzinariile, si in care transportatorii vor putea descarca datele stocate in cardurile soferilor si tahografele digitale din dotarea autovehiculelor“, a explicat Radu Dinescu.

Odata descarcate, transportatorii vor beneficia de gestionarea informatiilor respective si raportarea lor sub diferite forme, cu ajutorul unei aplicatii online. Descarcarea unui card va dura cel mult 30 de secunde, iar la numai doua secunde de la descarcarea datelor, managerul companiei poate vedea activitatea soferului oriunde s-ar afla, informatiile fiind accesibile in zece limbi. Pe o asemenea statie se pot descarca datele de la aproximativ 200 de autovehicule, iar avantajul major pentru transportatori este eliminarea unei investitii in echipamente proprii pentru citirea cardurilor si descarcarea datelor din tahografe. Serviciul oferit in tahostatii va fi taxat cu un abonament lunar, diferentiat in functie de numarul de vehicule (pe masura ce numarul de vehicule este mai mare, tariful unitar scade). Lunar, in abonament sunt incluse zece descarcari/vehicul, indiferent de numarul soferilor.

„Un avantaj suplimentar al tahostatiilor este de partea soferilor, deoarece nu trebuie sa se mai intoarca la sediu pentru descarcarea datelor, ci o pot face pe ruta de transport pe care si-au ales-o, reducand astfel costurile“, a subliniat directorul general al MOL Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *