• uncategorized

Carmen Padure

Cei care vor sa se convinga de indemanarea lui Mihai Aurel Beldie sunt asteptati luna acesta, intre 6 si 7 iulie, la Cupa Resita, si intre 20 si 21 iulie, la Trofeul Sinaia, in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta.
Abilitatile de pilot foarte bun ale lui Mihai se datoreaza si faptului ca a participat inca de mic la competitii sportive de acest gen. In plus, intreaga sa familie face parte din acesta lume competitiva, plina de adrenalina: tatal a participat la campionate precum cel de viteza in coasta ori cel de raliu. Si sora sa este pasionata de motoare: a ajuns chiar la Campionatul Mondial de Raliu. Si mama lui Mihai are formatie tehnica: este instructor (pentru partea teoretica) la o scoala de soferi.

Victoria la limita, un succes dulce

Mihai isi aminteste si acum prima masina pe care a condus-o. Era un Ford Sierra fabricat in 1986, masina pe care a primit-o cu ocazia majoratului, din partea surorii. Acest Ford a fost, practic, prima legatura a pilotului cu automobilele.
Pilotul rememoreaza si clipele de neuitat cand a reusit sa castige o cursa la o diferenta foarte mica de ocupantul locului doi. „La Sinaia 2011, am castigat la o diferenta de 0,003 secunde. O victorie muncita. Momentul in care ridici cupa deasupra capului este confirmarea faptului ca esti un pilot rapid, iti da un sentiment uluitor”, spune Mihai.
Sezonul care i-a adus victoriile cele mai rasunatoare este chiar cel de anul acesta. Pilotul spune ca nu le va uita niciodata. Este vorba despre etapa de la Brasov si cea de la Teliu, pe care Mihai le numeste „victorii muncite”.
De altfel, la orice cursa participa, Mihai are o filozofie proprie: „Daca nu te duci sa castigi, mai bine nu te duce!”.
Pilotul are cateva dorinte pe care vrea sa le transforme in realitate. Mihai vrea sa participe la Campionatul European de Raliu la bordul unei masini S2000, alaturi de sora sa. „Vreau sa scriu istorie la campionatele la care urmeaza sa particip.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *