• uncategorized

Prezentat in cadrul unei ceremonii inedite, regizata pentru a-I pune in valoare abilitatile de a se adapta oricarui rol, noul Sprinter a impresionat publicul prin combinatia de versatilitate, calitate si lux.

Studiourile bucurestene Kentauros au gazduit spectacolul lansarii, iar noua utilitara din familia Mercedes a aratat ca este cu adevarat o vedeta sclipitoare in lumina reflectoarelor. Participantii la lansare au fost apoi invitati intr-o parcare generos dimensionata, ocupata de zeci de versiuni de sasiuri si caroserii care vor purta stindardul Sprinter in urmatorii ani.

Potentialii clienti nu au putut inspecta decat varful unui iceberg: noul model va avea aproape 1.000 de versiuni, o cifra rotunda care descrie perfect maximizarea versatilitatii pe care au mizat inginerii Mercedes.

In buna traditie Mercedes, la proiectarea noului Sprinter nu a fost neglijat nici un detaliu. De la farurile cu Xenon sau capitonarea interiorului capotei motorului si pana la luxul din cabina sau ingeniosul sistem automat de culisare a usii de incarcare, Sprinter emana constiinciozitate germana.

Inginerii au fost atat de zelosi, incat au pus pe planseta o versiune “dopata” cu nu mai putin de 258 CP si un cuplu de 400 Nm. Sub capota noului Sprinter isi pot face loc si propulsoare Diesel, care torc mai linistit: plaja de puteri disponibile pe motorina este limitata la 184 de cai.

Cele sase trepte de putere furnizate de tot atatea motoare se justifica prin faptul ca Sprinter nu este o simpla utilitara compacta, ci un camion urban care poate atinge o greutate de 5 tone, din care 2,8 tone este sarcina utila.

Volumul de marfa ce poate fi transportat este cuprins intre 7 si 17 mc, gratie utilizarii a trei ampatamente (3.250 mm, 3.665 mm si 4.325 mm) si trei tipuri de plafon (normal, inaltat si suprainaltat).

Aerele de limuzina nu sunt date doar de sistemul de propulsie, ci chiar si de sistemul de acces: cheile au fost inlocuite cu o telecomanda, iar aceasta poate actiona inclusiv usa laterala de incarcare.

Dotarile generoase se regasesc si la capitolul siguranta: Sprinter dispune de un sistem conceput special pentru o utilitara – Adaptive ESP (Program Electronic de Stabilitate Adaptiv) masoara permanent gradul de incarcare a sasiului si corecteaza evolutiile care pun in pericol stabilitatea vehiculului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *