• Aerian

Reprezentantii companiilor aeriene iau masuri drastice in avioane pentru a micsora greutatea avionului. Se recurge la diferite metode. Printre acestea se numara: reducerea cantitatii de apa potabila, a portiilor de mancare, chiar si a pliculetelor de zahar.

Masuri drastice in avioane


Aceste masuri sunt justificate deoarece se fac economii de zeci de mii de euro. Intr-o cursa lunga, echipamentul de catering si cel de mancare pot ajunge sa cantareasca si sase tone. Astfel, British Airways a redus portiile de mancare ale pasagerilor si a inlocuit carucioarele de catering. Tacamurile sunt facute din cel mai subtire plastic, pana si greutatea dopurilor pentru urechi folosite pentru a te proteja de zgomot a fost micsorata.

Masuri drastice in avioane

„Am redus deja cantitatea de apa potabila care poate fi transportata si am inlocuit carucioarele de catering cu variante mai usoare.”, a declarat un purtator de cuvant de la British Airways.
Operatorul britanic Virgin Atlantic a eliminat ambalajele din plastic in care este servita mancarea. Paul Charles, purtatorul de cuvant, a comunicat „Cautam in prezent solutii pentru a servi mancare fara a fi impachetata in prealabil. Putem economisi astfel mii de tone in greutate, ce s-ar traduce prin micsorarea sumelor alocate alimentarii aeronavelor cu kerosen”.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *