• Aerian

aeroport_otopeni_11

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a solicitat, marți 3 aprilie 2018, conducerii Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB) un grafic clar al lucrărilor pentru modernizarea pistei 1 a Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) și intervenții la pista 2 pentru ca aceasta să devină operațională pe întreaga lungime (3500 m).
CNAB a programat pentru perioada următoare mai multe lucrări de reparații și întreținere. Acestea vor începe mâine, 12 aprilie 2018, și presupun repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 și a căilor de rulare aferente; lucrări de întreținere a stratului de uzură la căile de rulare, inclusiv așternerea unui nou strat asfaltic; lucrări pentru operaționalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2.
Intervențiile se vor face în etape, pentru ca operarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti să fie cât mai puțin afectată.
Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a desfăşurat şi va desfăşura în continuare acţiuni specifice de supraveghere în conformitate cu prevederile Regulamentului European 139, pentru menținerea siguranţei zborului pe AIHCB. Specialiștii AACR evaluează în mod regulat pistele, căile de rulare și platformele aeroportului.
Totodată, în vederea menținerii siguranței operațiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparații curente la pista 1 a aeroportului Henri Coandă, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proporție de 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *