• uncategorized

Maria Mihulescu

JobTransport a fost deschis de catre prof.univ. George Darie, rectorul Universitatii Politehnice, de catre prof.univ. Iulian Badescu, decanul Facultatii de Transporturi, si de catre deputatul PSD Lucian Sova, care au vorbit despre importanta organizarii unui asemenea eveniment, pentru studenti si absolventi.
Targul de locuri de munca JobTransport si-a propus, si a reusit, sa puna fata in fata angajatorii cu potentialii angajati. La eveniment au participat firme de renume din transporturi si logistica si conexe cu acestea, dar si firme specializate in resurse umane si in consiliere in cariera. Au fost prezente TTS Group, DSV Solutions, Elite, DPD, Mailman, Sameday Courier, Transferoviar Grup, DB Schenker, Wim Bosman, Gefco, KLG Europe, Kuehne+Nagel, Goodyear, Thales, Dynamic Human Resources, 4Career, Registrul Auto Roman si Metrorex.

Candidati foarte bine pregatiti

La JobTransport au fost peste o mie de studenti si absolventi. „Cred ca la JobTransport, primul targ de joburi adresat special studentilor de la Facultatea de Transporturi, au avut de castigat atat expozantii, cat si candidatii. Pe de o parte, expozantii au plecat acasă cu teancuri de CV-uri, iar pe de alta parte, candidatii au putut sa stea de vorba, fata in fata, cu posibilii angajatori”, spune Felicia Niculae, manager de proiect.
Interesul studentilor si absolventilor pentru cele doua zile de targ a fost la cote maxime. „La JobTransport au fost foarte multi candidati extrem de bine pregatiti. Practic, si-au facut bine temele. Stiau dinainte ce companii vor fi prezente si pentru ce post isi doresc sa aplice. Am fost impresionata de seriozitatea cu care tinerii au abordat acest targ”, spune Carmen Padure, coordonator al evenimentului.
Prof. univ. Iulian Badescu, decanul Facultatii de Transporturi din Bucuresti, a subliniat importanta organizarii unui asemenea eveniment: „Cele doua zile ale manifestarii au constituit, realmente, o oportunitate pentru studenti sa arate ca sunt capabili sa fie angajati la firme de renume. Suntem bucurosi ca am reusit sa venim in intampinarea studentilor cu oferte concrete de joburi. Vom face din aceasta manifestare o traditie. Cea de a doua editie a JobTransport va avea loc la primavara”.

Workshopuri foarte atractive

Cele doua zile de targ au fost atractive nu numai datorita ofertelor de joburi pe care le aveau angajatorii, ci si a numeroaselor workshopuri. Au sustinut workshopuri companii precum DPD, Transferoviar Grup, Wim Bosman, Gefco, Tales, DB Schenker, Kuehne+Nagel si Registrul Auto Român.
Prof. Radu Pencea a vorbit studentilor despre „Adaptarea prestatiilor de transport la cerintele de dezvoltare si modernizare a economiei romanesti în perioada 2013-2014”, iar prof. Mihaela Chraif, lector universitar, din partea Societatii Romane de Psihologie Experimentala Aplicata, a aplicat studentilor baterii de teste de atentie, in cadrul workshopului „Cat de bine stii sa conduci – simulare si testare psihologică”. Totodata, Corneliu Bente, presedintele Uniunii Nationale a Expertilor in Legislatia Muncii, le-a explicat studentilor cand este sau nu cazul sa semneze contractul de angajare.
De asemenea, consultantul in cariera Eduard Ezeanu le-a vorbit studentilor despre „strategii pentru succes in cariera”, iar dr. Mihaela Stroe a tinut workshopul „Autocunoastere si inteligenta nonverbală”. Suita workshopurilor a fost incheiata de Dana Tudor, general manager Dynamic Human Resources, cu tema „Ingineria succesului si vehiculele folosite in atingerea lui”.
Tot la JobTransport, Metrorex a lansat proiectul „Metroul tanar”, conceput special pentru a informa si promova tineri specialisti in domeniul transportului cu metroul. „Proiectul raspunde nevoii de a promova competenta pentru a creste eficienta transportului cu metroul. «Metroul tanar» se va concretiza printr-o suita de activitati de informare si comunicare, dezbateri cu participarea studentilor din cadrul Facultatii de Transporturi si a specialistilor Metrorex, concursuri tematice, intalniri cu tineri angajati ai Metrorex, iar la finalul proiectului cei mai buni studenti vor beneficia de internship-uri in cadrul companiei”, ne-a declarat Evelyne Maria Croitoru, seful departamentului comunicare al Metrorex.
Pe lângă workshopuri si prezentari de companii, in cele doua zile de targ, studentii au beneficiat si de serviciile unui corector CV, care i-a consiliat gratuit.

Premii, tombole

Pe parcursul celor două zile, au fost date numeroase premii studentilor, prin tragere la sorti. Tombole au fost organizate la finalul fiecarui workshop, dar si in cea de a doua zi a evenimentului, pe 9 noiembrie, cand distractia a fost la cote maxime.
„Ne-am dorit ca studentii sa se simta cat mai bine la targ, sa nu aiba emotii prea mari cand vorbesc cu angajatorii. De aceea am si oferit foarte multe premii, printre care si doua weekenduri la munte”, a punctat Robert Barbu, coordonator de proiect.
La JobTransport a fost si distractie: sambata, in cea de a doua zi a evenimentului, participantii s-au amuzat cu un numar de stand-up sustinut de comediantul Catalin Dumitru. Totodata, studentii s-au bucurat si de test drive-ul oferit de Porsche Bucuresti Vest 1, realizat cu Volkswagen Jetta. Si expozitia de masini tunate a baietilor de la Streetmaniacs a facut furori printre participanti. Adrenalina a crescut spre finalul zilei de sambata, atunci cand campionul national la raliu Vali Porcisteanu a sustinut o demonstratie de drifturi.

Partenerii nostri

Alaturi de echipa JobTransport, ca parteneri media, au fost revista „Cariere”, revista „Autoplay”, Radio Lynx, cotidianul regional „Evenimentul”, eSupplyChain, www.bestjobs.ro, www.catalog-cursuri.ro, www.bucuresti.zilesinopti.ro, glaremagazine.ro, Asociatia Romana de Logistica.
Partenerii evenimentului au fost www.mihaelastroe.ro, www.careerexperts.ro, www.willing.ro, Service Autolux Europa, Ed4Lead, New Aosta Garden, Bucharest West Restaurant, Green Palace Hotel, Dynamic Human Resources, Valmar Media Global, Uniunea Nationala a Expertilor din Legislatia Muncii, Jollydent, Grupul Editorial Corint, Willmark Dance Academy, Asociatia Info Academy, Corazon Latino, Easy Dance, Avantaj Consulting, Extreme Training, Organizatia Studentilor din Facultatea de Transporturi, Uniunea Natională a Studentilor din Romania, Catalin Dumitru, Societatea Romana de Psihologie Experimentala Aplicata, Bebgym, Angel Rose, Casa Jad, Guarana, Grisport, Cabinet Raluca Matilda Borza, Elegantine, Falcon, Autocross Arena, Porshe, Streetmaniacs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *