• Aerian

tarom35rrr

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a inițiat, în timpul întâlnirii anuale de pe 8 iunie, din SUA, o propunere de unificare a politicii de bagaje de cabină pentru companiile aeriene membre IATA.
Noile dimensiuni propuse, 55x35x20 cm (110 cm) ar aduce avantajul că utilizează mai bine spațiul de cabină, astfel încât teoretic fiecare dintre pasagerii unui avion de minim 120 de locuri să aibă șansa de a putea avea un bagaj la bord.
Propunerea va fi discutată cu companiile membre și în funcție de rezultatul discuțiilor, se va recomanda sau nu o astfel de modificare a normelor privind dimensiunile bagajului de cabină acceptat pentru avioane cu mai mult de 120 de locuri. Condiția este ca un număr reprezentativ de companii membre să fie de acord cu această inițitativă și să existe acceptul producătorilor de bagaje.
TAROM va analiza propunerea si va decide cum răspunde inițiativei. Ca pasager TAROM aveţi dreptul de a transporta în cabină un bagaj de mână ce nu trebuie să depăşească următoarele dimensiuni: 55x40x20 cm. În cazul în care călătoriți la bordul unei aeronave de tip ATR 42 / ATR 72, bagajul transportat în cabină nu trebuie să depășească dimensiunile de: 35x30x20 cm. Aceste reglementari se aplică numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *