• uncategorized

Decizia include atat autovehiculele comerciale, cat si autoturismele. Amenzile pentru nerespectarea acestei reglementari sunt cuprinse intre 2.500 si 4.000 de lei, iar anvelopele „all season” sunt acceptate, potrivit declaratiilor ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Pentru autovehiculele comerciale, anvelopele de iarna sunt obligatorii pentru axele motoare, in timp ce pentru autoturisme obligativitatea este pentru toate cele patru roti.

Pe de alta parte, in cazul in care un autovehicul care nu are anvelope de iarna este implicat intr-un accident care conduce la blocarea sau deteriorarea drumului, Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi isi va putea recupera prejudiciul. “Textul ordonantei prevede posibilitatea administratorului drumului de a recupera costurile interventiei de degajare a sectorului de drum afectat si a costurilor de reparare a drumului. Recuperarea se poate face atat de la asigurator, cat si de la proprietarul autovehicului sau al firmei de transport daca acestia sunt vinovati”, a explicat Boagiu.

In plus, ordonanta acorda Registrului Auto Roman dreptul de a aplica sanctiunile referitoare la starea tehnica a autovehiculelor comerciale in cadrul verificarilor efectuate impreuna cu politia romana. Prevederile vor intra in vigoare incepand din noiembrie 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *