• Aerian

Consiliul de Administraţie al TAROM a decis să îl numească în funcţia de Director General pe Bogdan Popescu, începând cu data de 23 octombrie. Schimbarea de la conducerea companiei naționale aeriene vine la nici un an de la numirea lui Costin Iordache, în ianuarie 2023, dar acesta va rămâne în cadrul Tarom în funcția de director economic.

Bogdan Popescu are o experienţă de peste 25 în management, lucrând în trecut pentru Metro, Shell şi Microsoft. Totodată, în anul 2021 a ocupat funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Avioane Craiova SA. Noul director al TAROM a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti precum şi programul EMBA Asebuss.

“Obiectivul central al noii echipe de management va fi implementarea planului de restructurare, ce ar urma să transforme TAROM-ul într-o organizaţie modernă şi profitabilă”, transmite compania.

„Consiliul de Administrație al Companiei TAROM a decis anumite schimbări în management-ul executiv, cu scopul de a revitaliza şi de a optimiza activitățile de conducere și coordonare ale Companiei. Astfel, începând din data de 23 octombrie 2023, în urma îndeplinirii formalităților legale, funcția de director general va fi preluată de domnul Bogdan Popescu.”

“Acesta este absolvent al Facultății de Aeronave, al Facultății de Drept din cadrul Universității București, cât și al programului EMBA Asebuss. Domnul Popescu are o experiență de peste 25 de ani în companii de renume internaţional, precum Shell, METRO și Microsoft.”

“De asemenea, în anul 2021 domnul Popescu a ocupat funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Avioane Craiova SA. Pentru asigurarea atât a unei tranziții eficiente, cât și a continuității activității Companiei, s-a decis totodată numirea actualului director general, domnul Costin Iordache, în funcția de director economic, cât și numirea actualului director economic, domnul Narcis Obeada, în funcția de director comercial. Obiectivul principal al noii echipe de management rămâne finalizarea și implementarea planului de restructurare, ce va conduce la revitalizarea companiei și transformarea ei într-o organizație profitabilă și modernă.”, a comunicat TAROM.

Sorin Grindeanu: “Vom avea la TAROM un manager corporatist”

Pe 20 septembrie, ministrul Grindeanu anunța numirea unui manager profesionist. „Probabil că în următoarele două-trei săptămâni vom avea un manager general care provine din zona aceasta, să zicem, corporatistă și care nu neapărat are o legătură cu cu zona de de aviație. Da, are foarte mare legătură cu modul în care se conduce o companie multinațională. Poate că asta este soluția pentru a ieși din acest cerc vicios”, afirma Sorin Grindeanu.

69 de ani de la înființare

“Luna trecută, Sindicatul Unit TAROM a propus susţinerea unor activităţi de donaţii şi subscripţie publică de acţiuni pentru salvarea operatorului aerian naţional, care în anul 2023 mai dispune de 12 aeronave şi doar 19 zboruri externe, faţă de 27 de zboruri şi mult mai multe aeronave în anul 1967. „În 18 septembrie 2023, compania TAROM ar fi trebuit să serbeze cei 69 de ani de la înfiinţare. Din păcate, de 33 de ani, aproape jumătate din viaţa acestei companii a fost sub semnul aşa ziselor restructurări făcute de guvernele României, sub toate culorile politice, niciuna reuşită.”

“Intrarea în cel de-al 70-lea an de viaţă este umbrită de nereuşitele conducerilor politice, incompetenţa instituţională şi a statului eşuat. Constatăm cu tristeţe că istoria de aproape 70 de ani a companiei nu mai este de mult în mâinile noastre, a angajaţilor, ci a politicienilor statului eşuat.”

Dacă timp de decenii brandul TAROM şi-a câştigat prin oamenii săi, angajaţii profesionişti ai TAROM, un loc binemeritat în istorie reprezentând cu mândrie România, am ajuns în situaţia în care cel mai probabil vom pieri în neantul istoriei ca şi multe alte companii de stat româneşti închise de incompetenţele conducerii politice.”, susţin reprezentanţii Sindicatul Unit TAROM, într-un comunicat de presă.

Sursă foto: tarom.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *