• Aerian

Boeing și NASA colaborează pentru construirea unui avion comercial sustenabil. Aeronava va fi destinată transportului de pasageri, va avea un design revoluționar și emisii de dioxid de carbon reduse.

Boeing și NASA colaborează pentru construirea unui avion

Până în 2030, Boeing și NASA vor lansa pe piață, cu o investiție de peste un milliard de dolari, o aeronava comercială care va înlocui vechile avioane destinate transportului de persoane. În următorii șapte ani, NASA va aloca 425 de milioane de dolari acestui proiect, iar Boeing și partenerii săi vor investi 725 de milioane de dolari.

Conform NASA,  aeronavele cu un singur culoar între rândurile de scaune sunt responsabile pentru aproape jumătate din emisiile poluante produse de industria aviației. Drept urmare, designul va fi unul revoluționar.

Boeing și NASA colaborează pentru construirea unui avion

NASA va contribui și la expertiza tehnică

Încă de la început, NASA a fost alături de tine atunci când ai zburat cu avionul. NASA a îndrăznit să meargă mai departe, mai repede, mai sus. Și astfel, NASA a făcut industria aviației mai sustenabilă și mai de încredere. Este în ADN-ul nostru”, a declarat administratorul NASA pentru CNN.

Boeing și NASA colaborează pentru construirea unui avion

„Ne propunem ca parteneriatul NASA cu Boeing să ajute la dezvoltarea unor viitoare aeronave comerciale care să fie mai eficiente. Aeronavele vor avea un consum mai redus de combustibil, cu beneficii pentru mediu, pentru industria aviației comerciale și pentru pasagerii din întreaga lume”, a explicat administratorul NASA, Bill Nelson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *