• uncategorized

Cu un buget de 3,5 milioane de euro disponibil pana in 2013, ajutorul de stat va fi concentrat in regiunea valona a Belgiei, fiind axat pe sprijinirea dezvoltarii transportului pe cai navigabile interioare, cel feroviar si cel combinat.

Pe de o parte, sprijinul statului consta in finantarea in proportie de 20% (pentru companii mari) sau 30% (pentru IMM) a investitiilor in terminale intermodale, fiind eligibile cheltuieli pentru achizitia terenurilor necesare, a echipamentelor de transbordare si a sistemelor de manipulare a marfii.

Pe de alta parte, in schema de ajutor de stat este prevazuta posibilitatea acordarii unei bonificatii pentru acei operatori care transporta containere cu nave fluviale. Bonificatia are rolul de a acoperi partial costurile de operare a navelor, ponderea sprijinului fiind si in acest caz limitata la 20%, respectiv 30%, in functie de marimea beneficiarului.

Comisia a aprobat schema, considerand-o compatibila cu regulile pietei comune si subliniind ca sprijinul acordat de autoritatile belgiene va permite implementarea unei politici de mobilitate durabila, cu impact redus asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *