• uncategorized

Ana Maria Adamoaie

Aproximativ 20 de soferi, de la oameni obisnuiti si pana la experti din industria auto, vor avea la dispozitie zece vehicule Toyota i-Road pe care le vor putea testa in traficul din Tokyo. Scopul acestor teste, potrivit reprezentantilor companiei nipone, este acela de a strange informatii direct de la conducatorii auto cu privire la experienta sofatului, a usurintei de utilizare in ariile urbane, precum si pentru a se constata care este impactul unui model atat de mic asupra alegerii destinatiei.

Viteza maxima: 60 km/h

Bazat pe un concept prezentat la Salonul Auto de la Tokyo de anul trecut, Toyota i-Road este un vehicul electric, ultra compact, cu trei roti.  Proiectat pentru a oferi o solutie eficienta si rapida de transport in marile aglomeratii urbane, Toyota i-Road combina comoditatea oferita de o motocicleta cu stabilitatea si confortul oferite de un autoturism. Tot de la motociclete pare sa fi imprumutat si inclinarea automata pe o parte atunci cand soferul ia o curba.
Disponibil in cinci culori metalizate, vehicului companiei nipone are un singur loc, dimensiunile sale fiind desprinse parca dintr-o lume a miniaturilor: are o lungime de 2,13 metri, o latime de 0,85 metri si o inaltime de 1,5 metri.  In ceea ce priveste sistemul de propulsie al modelului i-Road, acesta este unul complet electric, cu o baterie litiu-ion, ce alimenteaza cele doua motoare, cu o putere de 2 kW, amplasate in partea din fata a vehicului.
Viteza maxima pe care o poate atinge un i-Road este de 60 de kilometri la ora, iar autonomia oferita de bateria electrica este de cel mult 50 de kilometri. Timpul de reincarcare completa a bateriei este de aproximativ trei ore si unul dintre principalele avantaje este ca se poate face la o sursa de alimentare obisnuita, de tipul celor incluse in toate locuintele.  In ceea ce priveste dotarile interioare, Toyota i-Road dispune de sistem de iluminare si incalzire, precum si de un sistem audio si Bluetooth, pentru conectarea telefoanelor mobile.
Nu in ultimul rand, producatorul auto intentioneaza sa demareze, la sfarsitul acestui an, un proiect-pilot de testare a acestui vehicul in statiunea Grenoble, din Muntii Alpi, unde timp de trei ani ar urma sa circule 70 de autoturisme i-Road, in cadrul unui program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *