• Aerian

Air India dorește să se repoziționeze pe harta marilor companii aeriene și pregătește concurenței o lovitură puternică. Compania aeriană Air India investește 100 de miliarde de dolari pentru achiziționarea a 500 de aeronave Airbus și Boeing.

Air India investește 100 de miliarde de dolari

Din dorința de a deveni un jucător important la nivel global, Air India semnează cea mai mare comandă din toate timpurile. Achiziționarea celor 500 de aeronave va depăși investiția din urmă cu 10 ani a American Airlines. Aceasta însuma 460 de avioane Airbus și Boeing. Cu toate acestea, experții din industrie consideră că vor întâmpina multe probleme prin acest plan ambițios de dezvoltare.

Air India investește 100 de miliarde de dolari în 500 de avioane Airbus și Boeing în urma unei fuziuni

Planul de dezvoltare a fost făcut public la scurt timp după ce Tata a anunțat fuziunea dintre Air India și Vistara, o societate mixtă cu Singapore Airlines. Scopul este de a crea un transportator mai mare și a-i consolida prezența pe plan intern și internațional.

Fondată de JRD Tata în 1932, Air India a fost naționalizată în 1953. Compania aeriană având dificultăți financiare după anul 2010. Tata a preluat din nou controlul în urmă cu un an și urmărește să redevină o companie aeriană importantă la nivel mondial. În primul rând, vrea să recâștige cursele din și înspre India. Această piață fiind dominată în prezent de Emirates și IndiGo.

Cu toate acestea, planul de dezvoltare poate întâmpina mai multe obstacole, precum infrastructura internă modestă, lipsa de piloți și concurența acerbă cu companiile aeriene străine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *