• Aerian

2955-spectacol-grandios-la-aeroportul-international-iasi

Pentru prima dată în istoria sa, Aeroportul Iași a înregistrat, pe 13 noiembrie, un milion de pasageri în decursul unui an. Este numărul total de persoane care au tranzitat aeroportul ieșean de la începutul acestui an și până în prezent. Tot în premieră, timp de cinci luni consecutiv (iunie-octombrie 2017), peste 100.000 de călători au folosit serviciile Aeroportului Iași în fiecare lună, august 2017 fiind perioada cu cei mai mulți pasageri din istoria aeroportului – 125.605, avansul fiind de aproximativ 280% față de aceeași perioadă a anului 2016.
“Ritmul spectaculos în care s-a dezvoltat, în acești ani, aeroportul nostru face ca astăzi să putem sărbători, pentru prima data, pasagerul cu numărul un milion. Suntem extrem de încântați de acest rezultat și dorim să mulțumim, pe această cale, tuturor pasagerilor care au ales serviciile noastre și, bineînțeles, companiilor aeriene partenere care au făcut posibil acest moment extrem de important pentru evoluția Aeroportului Iași”, a spus Alexandru Anghel, director general al Aeroportului Internațional Iași.
Totodată, el a subliniat și necesitatea urgentării investițiilor în dezvoltarea unei noi infrastructuri. “Speram foarte mult ca anul viitor proiectele noastre de dezvoltare să fie în faza de execuție, iar împreună cu companiile aeriene să putem deschide rute noi. Totodată, avem în vedere extinderea gamei de servicii conexe destinate călătorilor, preocuparea noastră fiind nu doar aceea de a crea spațiu pentru procesarea eficientă, ci și aceea de a le oferi clienților noștri servicii diverse și de calitate. Nu în ultimul rând, dezvoltarea acestui obiectiv depinde de existența unui drum de acces corespunzător către/dinspre Aeroport”, a mai declarat Alexandru Anghel.
Administrația ieșeană are în plan realizarea unui terminal mai spațios și mai modern, care să poată procesa 4 milioane de pasageri pe an. “De asemenea, este absolut necesar să avem o zona cargo, investiție care va atrage investitori la Iași și care va contribui cu siguranță la dezvoltarea economică a regiunii noastre”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Creșterea fluxului de călători la Aeroportul Iași se datorează pluralismului de rute și companii aeriene partenere. Conectivitatea a crescut, din 2012, când se operau doar o singură cursă externă (Viena) și una internă (București), la 21, în prezent, din care 16 sunt externe, toate fiind deservite de patru companii diferite, existând totodată posibilitatea ca un operator nou să investească la Iași în viitorul apropiat. Astfel, prin infrastructura modernă de care dispune, Aeroportul Iași a reușit să realizeze conexiuni cu orașe importante din 15 țări, centre europene importante din punct de vedere turistic, economic, social, academic. La acestea se adaugă orașe din Nordul Europei și Grecia, spre care se va putea călători începând de anul viitor, dar și cursele charter spre destinații de vacanță, în timpul verii.
Traficul estimat pe Aeroportul Iași, până la finalul anului 2017, este de 1.150.000 de călători, ceea ce ar însemna o creștere de aproximativ 40% procente față de anul 2016, când s-a înregistrat un număr de peste 881.000 de pasageri, și 215% față de anul 2015. Aeroportul Internațional Iași este, în prezent, al treilea aeroport regional din țară, raportat la numărul de pasageri transportați, și primul din zona Moldovei.
Pasagerii cu numărul 1.000.000 și 1.000.001 au primit diplome, vouchere și premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *