• Feroviar

Uniunea Europeană a prezentat un proiect feroviar prin care intenționează să relanseze călătoriile cu trenul. Astfel, vor fi dezvoltate zece legături feroviare transfrontaliere care vor îmbunătăți conexiunile la nivel european, călătoriile fiind mai rapide și mai accesibile.

Uniunea Europeană intenționează să relanseze călătoriile cu trenul

Prin acest proiect, Comisia Europeană intenționează să sprijine călătoriile între cele mai importante regiuni geografice din Europa. Din păcate, toate liniile importante se opresc la Oradea și la Arad, din cauza infrastructurii învechite de pe teritoriul României și implicit, a vitezei foarte mici de deplasare. Cu toate acestea, importanța pentru țară noastră este una fantastică, întrucât călătoriile prin Europa vor fi mult mai rapide și accesibile pentru români.

Legături către regiuni importante din Europa

  • Oradea/Arad – Budapesta – Viena
  • Viena – Berlin
  • Paris-Veneția
  • Amsterdam – Barcelona, prin Franța- Londra – Amsterdam

Uniunea Europeană intenționează să relanseze călătoriile cu trenul

Mijloacele de transport preferate de români

Mobilitatea este un aspect foarte important. În funcție de preferințe, oamenii pot alege să călătorească fie cu mașina personală, fie cu un mijloc de transport în comun. Însă, atunci când se pune problema deplasărilor într-o țară din Europa, majoritatea românilor preferă avionul. Pe locul al doilea se află mașina personală, datorită confortului. Multiplele avantaje pe care le oferă transportul cu autocarul sau microbuzul au poziționat acest mijloc de transport pe locul al treilea în preferințele românilor. Pe ultimul loc în acest top se află trenul. Acest mijloc de transport nu se bucură de o popularitate mare, deoarece condițiile lasă de dorit.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *