• Articole

aeroportiasi

În luna decembrie 2014 s-au înregistrat 21.600 de pasageri îmbarcati și debarcați la Aeroportul Iași, în comparație cu 16.800 de pasageri în luna decembrie a anului 2013. Astfel, totalul pasagerilor îmbarcați și debarcați în decursul anului 2014 a ajuns la 273.000, cu o creștere de 42.000 de pasageri față de totalul anului 2013. Astfel, Aeroportul Iași a înregistrat o creștere a traficului de pasageri de aproape 20% față de anul precedent. Dinamica fluxului de pasageri se preconizează ascendentă și pentru anul 2015 – chiar dacă numărul de destinații ar rămâne același. Dacă însă noi companii aeriene sau companiile aeriene deja partenere vor lua decizia de a deschide noi rute de la Iași ori de a fixa mai multe frecvențe de zbor, creșterea ar putea fi mai spectaculoasă.
“Suntem foarte preocupați de deschiderea cu prioritate a unor rute cerute de mediul de afaceri cum ar fi destinații din Germania (Munchen, Koln, Frankfurt), Franța (Paris), Olanda (Amsterdam). Aeroportul Iași a reușit deja programarea în 2015 a unor întâlniri importante pentru a discuta detalii și pentru a răspunde unor cereri de informații specifice cu privire la eventualitatea deschiderii unor noi rute în anii următori. Anii 2014 și 2015 vor rămâne în istoria Aeroportului Iași dar și a comunității noastre ca anii de referință și punctul de plecare al dezvoltării durabile a Iașului și a întregii regiuni. Finalizarea pistei, extinderea platformei de parcare a aeronavelor și ridicarea noului terminal sunt investiții care nu au fost și nu sunt o țintă în sine. Acestea reprezintă mijloacele prin care comunitatea noastra se poate dezvolta, sunt reușite care vor face ca planurile noastre de viitor să prindă contur, să se materializeze”, a declarat Marius Bodea, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași.
În prima parte a anului 2015 se vor opera în total opt destinații externe pentru pasagerii din zona Moldovei: cinci către Italia – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Veneția (Treviso); una către Austria – Viena, una către Israel – Tel Aviv, și una către Marea Britanie – Londra.
Toate aceste destinații sunt operate de către trei companii aeriene partenere ale Aeroportului Iasi: TAROM, Austrian Airlines si Wizz Air.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *