• Știri

Delegatia condusa de dr.Josef Puhringer, guvernatorul Landului Austria de Sus si insotita de Ambasadorul Austriei in Romania, Michel Schwarzinger si de consilierul economic al ambasadei, Rudolf Lukavsky, se va intalni cu conducerea Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta, cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, precum si cu agentii economici din port.

In cadrul unei intalniri de afaceri intitulata „Forum logistic romano – austriac”, programata la ora 14.30 la terminalul de croaziere al Portului Constanta, delegatia se va intalni cu reprezentantii firmelor austriece cu activitate pe platforma portuara: GFDB Schenker Romtrans, GF Vadeca, GF Kronospan Zona Libera, GF Cargo Partners si GF VAIT. La acest eveniment sunt invitati si alti operatori portuari pentru identificarea unor oportunitati de afaceri.

In primele sase luni ale acestui an, traficul de marfuri intre portul Constanta si porturile austriece a ajuns la 1,6 milioane tone, fiind depasite  rezultatele din 2012, cand traficul de marfuri a fost de 1,55 milioane tone. Ponderea o detin ingrasamintele, minereurile de fier, produsele metalice si cerealele.

Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei, iar piata austriaca este foarte importanta pentru Romania, implicit pentru portul Constanta. De altfel, Portul Constanta reprezinta un partener traditional al Austriei, fiind utilizat pentru derularea exporturilor si importurilor de marfuri austriece.

Portul Constanta isi innoieste in fiecare an, la Krems, legaturile cu partenerii austrieci in cadrul evenimentului „Ziua Portului Constanta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *