9 iulie 2015
  • Feroviar

metrou1

 

Metrorex a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de Cale de rulare, șina a III-a și fir aerian de contact; Finisaje și sisteme de instalații pentru Secțiunea Râul Doamnei-Hașdeu, din cadrul Magistralei 5 de metrou.
Contractul s-a semnat pe 8 iulie, între Metrorex SA și Asocierea desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de licitație, respectiv Astaldi SPA – FCC Construccion SA – UTI Grup SA – Activ Group Management, în prezența Mariei Magdalena Grigore, secretar de stat în Ministerului Transporturilor.
Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) și are o durată de execuție de 16 luni. Finanțarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile.
„Prin finalizarea Magistralei 5, programată a se realiza la sfârșitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, fiabilă, accesibilă, rapidă și directă între zona de vest a Bucureștiului – cartierul Drumul Taberei și centrul orașului. Aceasta va reprezenta soluția principală de creștere atât a gradului de mobilitate, cât și a ponderii transportului public ecologic și prietenos cu mediul în detrimentul transportului auto privat”, se arată în comunicatul Metrorex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *