• Logistică

Partenerul logistic oficial al misiunii spațiale SubOrbital Express a Swedish Space Corporation (SSC), Gebrüder Weiss, a transportat echipamente pentru experimente în cea de a 15-a misiune spațială. Echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns în nordul Suediei.

Echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns în nordul Suediei.

Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss a transportat 12 experimente științifice de la sediul SSC din Solna, lângă Stockholm, până la Kiruna, în nordul Suediei. Acolo încep acum pregătirile pentru lansarea rachetei, care este programată pentru data de 22 noiembrie.

“A fost unul dintre cele mai interesante proiecte din cariera mea”

Șoferul de camion, Rudolf Kiesel, a parcurs distanța de 2.000 de kilometri de la Berlin la Cercul Arctic, în patru zile.

Echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns în nordul Suediei.
Rudolf Kiesel

“A fost unul dintre cele mai interesante proiecte din cariera mea. Nu numai din cauza traseului, ci și datorită misiunii speciale și a oamenilor pe care am avut ocazia să-i cunosc”, a spus Kiesel.

La rândul său, Thomas Heger, expert în logistică la Gebrüder Weiss din Nürnberg, vorbește despre provocările întâmpinate: „Traseul de la Berlin la Kiruna este cu siguranță excepțional. Este cel mai nordic punct în care un camion Gebrüder Weiss a ajuns vreodată”.

Echipamentul de cercetare pentru misiunea spațială a ajuns în nordul Suediei.
Thomas Heger

Cu toate acestea, nu au fost emoții pe durata transportului. „De-a lungul întregului traseu, ne-am putut baza în totalitate pe propriile resurse și pe know-how-ul nostru în domeniul logistic. De aceea, am fost convins încă de la început că vom gestiona situația așa cum trebuie”, a subliniat Heger.

Gebrüder Weiss a ajuns în nordul Suediei: Din ce domenii sunt experimentele

În cadrul misiunii „SubOrbital Express 3″, 12 experimente vor fi studiate în condiții de imponderabilitate. Experimentele de la bordul rachetei provin din domeniile biomedicinei, fizicii, astronomiei și biologiei. Scopul misiunii este de a dobândi cunoștințe pentru cercetare, dar și studiul activitatii astronauților în spațiu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *