• Logistică

Partenerul logistic oficial al misiunii spațiale SubOrbital Express a Swedish Space Corporation (SSC) este Gebrüder Weiss care transportă echipamente pentru experimente în misiunea spațială. Gebrüder Weiss transportă 12 experimente științifice de la sediul SSC din Solna, lângă Stockholm, până la Kiruna, în nordul Suediei.
În perioada 14-24 noiembrie, SSC va desfășura misiunea „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)”. Aceasta va avea loc la baza de rachete Esrange de lângă Kiruna. În cadrul ei vor fi transportate în spațiu experimente. Acestea vor fi studiate în condiții de imponderabilitate. Scopul este de a dobândi cunoștințe pentru cercetare, dar și privind activitatea astronauților în spațiu.

Întrebări la care se doresc răspunsuri

“Pot rezista ceasurile la accelerațiile și vibrațiile unei lansări de rachetă?”,

“Cum poate fi îmbunătățită monitorizarea sănătății astronauților în spațiu?”,

“Cum se comportă celulele din organism în condiții de gravitație zero?”.

Scopul celei de-a 15-a misiuni spațiale a SSC pentru experimente în stare de imponderabilitate constă teste realizate în condiții de imponderabilitate. Testele vor fi efectuate de echipe de cercetare din Australia, Costa Rica, Portugalia, Italia, Liechtenstein, Germania, Elveția, Belgia și Suedia.

Grație traiectoriei parabolice se va obține o stare de imponderabilitate timp de şase minute.

Experimentele vor ateriza apoi într-o zonă nelocuită, aflată la nord de Esrange. De acolo, ele vor fi transportate cu elicopterul la bază, fiind ulterior evaluate de cercetători.

Swedish Space Corporation

“În cadrul Swedish Space Corporation, permitem cercetarea spaţială pentru universități, echipe de cercetare și companii start-up de la nivel internațional.

Multe dintre experimente au un impact direct asupra științei și, prin urmare, pot influența întreaga lume”, subliniază Stefan Krämer, Swedish Space Corporation.
Logistica joacă, de asemenea, un rol important în realizarea acestui proiect. “Este esențial ca echipamentul să fie adus la baza de rachete la timp și, mai presus de toate, în siguranță”, afirma Krämer.

La rândul său, Frank Haas, Head of Corporate Brand Strategy & Communications în cadrul Gebrüder Weiss, a precizat: “Sprijinim Swedish Space Corporation cu know-how-ul nostru în domeniul logistic şi dorim să contribuim la dezvoltarea activităților spațiale. Proiectele de mobilitate orientate către viitor, cum ar fi misiunea spațială, joacă un rol central pentru Gebrüder Weiss”.
Experiența Gebrüder Weiss în domeniul logisticii este deja demonstrată de anul trecut, în timpul simulării unei misiuni a unui astronaut pe Marte, desfăşurată în Israel.

“Urmărim cu interes inițiativele desfăşurate la nivel de grup ce au drept tema principală mobilitatea, a punctat Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *