2 aprilie 2013
  • Știri

Deschiderea ofertelor pentru licitatia deschisa privind achizitia lucrarilor a avut loc pe 18 februarie 2010, procedura de atribuire fiind blocata in instanta in urma contestatiilor si litigiilor aparute pe parcurs. Castigatorul contractului privind serviciile de consultanta de supervizare a fost desemnat Haskoning DHV Nederland BV.

Obiectivul de investitii „Finalizarea digului de larg in Portul Constanta” are ca scop extinderea cu 1.050 m a digului existent, fapt ce va duce la imbunatatirea conditiilor de exploatare prin diminuarea agitatiei valurilor in intreg acvatoriul portuar, sporirea sigurantei navelor prin asigurarea unei protectii a senalelor de circulatie a navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

Valoarea totala estimata a proiectului este de 642.487.000 lei, care include executia lucrarilor, consultanta specializata si alte cheltuieli conform devizului general, finantarea este asigurata prin Programul Operational Sectorial in Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene in proportie de 85% din sumele eligibile, restul din alocatii bugetare.

Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *