• Știri

“S-a format o comisie din cadrul MTI si Autoritatea Aeronautica Civila din Romania care va analiza ce s-a intamplat luni cu acel zbor la care au participat si doi jurnalisti, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa ajungem la o concluzie. Eventuale sanctiuni vor fi aplicate conform regulamentului”, a declarat secretarul de stat in MTI, Marin Anton.

Potrivit Blue Air, cei doi jurnalisti au semnat declaratii pe propria raspundere si astfel au putut participa la zborul test.

“Compania Blue Air isi rezerva dreptul de a nu comenta acest subiect pana primesc ceva oficial din partea autoritatilor competente”, a declarat directorul de comunicare al companiei Florentina Ivan.

Compania aeriana low-cost Blue Air a executat luni dupa-amiaza un zbor test, care trebuia sa aiba loc fara pasageri, cu o aeronava Boeing 737-800 Next Generation, ce a traversat zona considerata contaminata de cenusa vulcanica. Zborul a fost efectuat, pe propria raspundere, de directorul de zbor al Blue Air, Dan stefanescu.

Mai multe companii aeriene mari din Europa au efectuat duminica zboruri test in zona contaminata de cenusa vulcanica, iar rezultatele obtinute in urma acestora au aratat ca nu exista niciun impact in zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *