• Știri
Wirtualna Polska a achiziționat Szallas Group

Wirtualna Polska Holding este una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia. Compania anunță achiziționarea Szallas Group – care în România operează platforma Travelminit.ro.

Tranzacția este evaluată la 82 milioane de euro.

Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup de societăți cotat la bursa poloneză. Acționar al mai multor portaluri mari de comerț electronic și media, activ pe piața poloneză și central-est europeană. În ceea ce privește serviciile turistice, până acum Wirtualna Polska s-a concentrat asupra Poloniei.

Wirtualna Polska a cumpărat acțiuni de la PortfoLion. De asemenea a cumpărat acțiuni și de la fondatorii platformelor operate de Szallas.hu, Pavel Kotas, Ferenc Rigó, László Buzogány, Tomáš Pětivoký și Milan Petr.

Rigó și Buzogány sunt fondatorii platformei Travelminit.ro. Aceasta este una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere din România care face parte din grupul achiziționat – Szallas.

“Achiziționarea grupului Szallas este prima noastră investiție externă și un moment revoluționar în istoria grupului Wirtualna Polska Holding” – declară Jacek Świderski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A.

“József și echipa lui au arătat cum să conduci o afacere de succes în concurență cu platforme globale. De asemenea, credem că există potențial în spatele industriei turismului în ansamblu. Acest lucru a fost confirmat de performanța financiară a produsului nostru turistic, Nocowanie.pl”, a adăugat Jacek Świderski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A.

Szallas Group

Primul produs al Szallas Group, Szallas.hu a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare platforme de rezervări hoteliere din Ungaria. În 2015, PortfoLion a achiziționat compania care se baza pe capitalul băncii OTP și EXIM. PortfoLion a sprijinit creșterea organică deja remarcabilă a Szallas.hu cu o strategie de achiziționare intensivă. Cu PortfoLion, Szallas Group a reușit să cumpere alte platforme în Polonia, România și Republica Cehă. În timp ce Szallas.hu a devenit cea mai mare platformă hotelieră online pe piața din Ungaria. Datorită cooperării fructuoase dintre conducerea Szallas și PortfoLion, grupul a reușit să atragă atenția companiilor uriașe precum Wirtualna Polska.

Prin achiziționări ulterioare și creștere organică, veniturile Szallas Group au crescut de 10 ori. Valoarea totală a tranzacțiilor ajungând la 200 de milioane de euro și peste 1 milion de rezervări – în perioada iunie 2021 – 2022, de la 20 de milioane de euro în anul anterior achiziției PortfoLion.

Wirtualna Polska a achiziționat Szallas Group

„Suntem mândri că în această eră care tocmai se încheie, am reușit să construim un brand regional puternic și o structură corporativă solidă împreună cu managerii și angajații Szallas Group. Suntem ferm convinși că este cheia acestei povești de succes” – a rezumat Tibor Győrbiró, partener al PortfoLion. Societatea a încheiat mai multe afaceri remarcabile pe parcursul ultimului an și jumătate. A vândut investiții în domeniul tehnologiei companiilor din America, Asia și Europa.

“Vom urmări în continuare să creștem în țările Europei Centrale și de Est (ECE), prin achiziții suplimentare și creștere organică în regiune. Faptul că am devenit membrii unui grup atât de mare și cu creștere rapidă ca Wirtualna Polska Holding, deschide noi oportunități pentru echipa noastră dedicată de 350 persoane”, spune József Szigetvári, CEO al Szallas Group.

Travelminit

Turiștii și hotelierii din România vor profita la rândul lor de pe urma multiplicării oportunităților pe care Travelminit le va oferi. Travelminit este dedicat exclusiv pieței din România, având mai mult de 7500 de cazări și înregistrând o creștere a vânzărilor de 104% anul acesta (comparativ cu 2019 înainte de pandemie).

“Obiectivul nostru pe termen lung este să transformăm platforma Travelminit.ro. Dorim să oferim o experiență plăcută de rezervare și cea mai largă gamă locală la cel mai mic preț. Ca obiectiv pe termen scurt, planificăm să asigurăm acces utilizatorilor din România la gama regională de cazări a grupului Szallas. Din aceasta făcând parte: băi termale în Ungaria, city break în Republica Cehă și vacanțe pe litoralul din Croația. Creșterea noastră se va accelera și mai mult având pe Wirtualna Polska Holding în sprijinul nostru”, au declarat Ferenc Rigó și László Buzogány, fondatorii Travelminit.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în cursul toamnei, după terminarea proceselor de autorizare din Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *