• Știri

Majorarea va fi de 5,2% in 2010, echivalentul a 48 de lire sterline pentru un bilet mediu, urmand sa creasca la 11,5% pana in 2012.

Conform raportului, din care citeaza marti cotidianul Daily Mail, companiile aeriene au inregistrat pierderi de circa 1,3 miliarde de lire sterline in urma inchiderii aeroporturilor din nordul Europei.

Pana la doua treimi din pagube vor fi suportate de companiile aviatice europene, ceea ce va avea “un impact semnificativ” asupra profiturilor lor in acest an si va conduce la majorarea preturilor biletelor, estimeaza expertii.

Companii precum British Airways si Ryanair au anuntat deja ca vor incerca sa obtina compensatii importante din partea guvernului britanic si a Uniunii Europene.

Luand in calcul impactul preturilor la petrol, al cresterii economice si al inflatiei asupra transportului aerian, este de asteptat ca presiunile de cost si constrangerile de profitabilitate sa duca la o majorare medie a pretului biletelor cu 5,2% in 2010 in Europa, si pana la 11,5% pana in 2012.

In consecinta, pretul unui bilet dus-intors pe ruta Londra – New York, la clasa economica, ar putea creste cu 61,80 lire sterline, de la 518 la 579,80 lire sterline. Un bilet similar spre Spania ar putea fi mai scump cu 26,63 lire sterline, de la 223,20 la 249,83 lire sterline, indica acelasi raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *