• Logistică

Vitesco Technologies, dezvoltator și producător de sisteme de propulsie pentru mobilitate sustenabilă, continuă investițiile în România. După inaugurarea centrului de inginerie și a sediului central de la Iași, din 2021, a investit 13 milioane de euro într-un laborator de testare dedicat mobilității electrice, la Timișoara. Totodată, compania va deschide 70 de locuri de muncă până la finalul anului viitor.

Vitesco Technologies a investit 13 milioane de euro într-un nou laborator

Laboratorul este construit pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați are peste 100 de echipamente de testare. Totodată, echipele de inginerie vor putea testa peste 50 de proiecte pe an. „Aproximativ 70 de noi angajări sunt planificate pentru laborator până la sfârșitul anului 2024, aducând astfel oportunități pentru specialiștii și studenții care doresc să contribuie la mobilitatea sustenabilă. Adăugarea laboratorului din Timișoara la locația noastră de inginerie vine cu noi cunoștințe și capabilități care asigură clienților noștri livrarea de produse de înaltă calitate. Acest lucru va reduce costurile și va duce la un ciclu mai scurt și mai rapid de dezvoltare a produselor. Investițiile în mobilitatea sustenabilă sunt investiții pentru un viitor mai bun”, a declarat Cristian Mihaly, Director General Vitesco Technologies în România.

Investiții de peste 20 milioane de euro în ultimii trei ani

La nivel mondial, Vitesco Technologies are 13 laboratoare, dintre care două sunt în România. Din 2021, Vitesco Technologies a investit peste 20,6 milioane de euro în România, prin centrele de la Iași și Timișoara (aproximativ 13,1 milioane de euro în Timișoara și aproximativ 7,5 milioane de euro în Iași). Totodată, aceste investiții duc la angajarea a peste 100 de noi specialiști. „Mai mult de 45 la sută dintre vehiculele noi vor fi electrificate până în 2025, iar până în 2030, automobilele electrificate vor reprezenta mai mult de 70 la sută din piața globală. Suntem o parte importantă a acestei transformări”, afirmă Thomas Stierle, Membru al Comitetului Executiv al Vitesco Technologies și Diectorul diviziei dedicată soluțiilor de electrificare.

Sursă foto: Vitesco Technologies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *