• Rutier

Anual, un juriu format din 59 de jurnaliști din 22 de țări europene votează Car of the Year (COTY). La finalul acestui an, din totalul de 28 de modele intrate în semifinală, șapte își vor disputa titlul în finală.

Finalistele Car Of The Year, International Van of the Year și Best Electric Van

Car Of The Year 2024 va fi anunțată pe 26 februarie, la Salonul Auto de la Geneva. Dintre cele 28 de modele care au intrat în competiție, juriul a votat cele 7 finaliste dintre care va fi numită cea mai bună mașină a anului 2024. Cele șapte finaliste sunt: BMW Seria 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR și Volvo EX30.

Ford Pro și-a consolidat poziția de lider pe piața europeană a vehiculelor comerciale ușoare. Transit Custom este International Van of the Year și Ranger a câștigat International Pick-up Award

În cadrul salonului de vehicule comerciale Solutrans din Lyon, Franța, divizia de vehicule comerciale ușoare Ford și-a consolidat poziția de lider pe piața europeană pe acest segment. La acest eveniment, Ford Pro a câștigat două distincții, Internațional Van of the Year (IVOTY) pentru furgoneta Transit Custom și Internațional Pick-up Award (IPUA) pentru pick-up-ul Ranger. În felul acesta, producătorul american câștigă aceste premii pentru a treia oară, mai mult decât orice alt producător.

Car of the Year

„Acesta este un motiv de mândrie pentru echipele noastre Ford din întreaga lume care se străduiesc să ofere clienților produse bazate pe calitate. Suntem încântați că juriul a recunoscut abilitățile celor mai noi vehicule comerciale ale noastre, construite cu scopul de a sprijini nevoile de afaceri ale clienților din toate domeniile de activitate”, a declarat Tim Slatter, vicepreședinte al programelor de produs, Ford.

Anul trecut, Transit Custom a fost cel mai bine vândut van de o tonă din Europa, precum și cel mai bine vândut vehicul din Marea Britanie în 2021 și în 2022. Noul model este produs la uzina Ford Otosan din Turcia. În cee ace priveste International Pick-up Award (IPUA), după testele efectuate de juriu în Grecia, Ford Ranger a împărțit primul loc cu Volkswagen Amarok.

Best Electric Van în România 2023

Best Electric Van are ca scop evidențierea plusurilor și minusurilor remarcate de juriu în cazul vehiculelor comerciale electrice. Prima ediția a competiției, desfășurată în România, a desemnat câștigarorii. Mercedes-Benz e-Vito la clasa compactă, Ford E-Transit la clasa medie, în timp ce Maxus eDelivery 3, abia ajuns pe piața din România, a primit premiul pentru eficiență. Premiul special pentru primul vehicul comercial electric lansat pe piața românească a fost acordat modelului Renault Kangoo E-Tech.

„Electrificarea nu reprezintă doar apanajul automobilelor, ci și al vehiculelor de transport marfă, acestea reprezentând o prioritate în planul Uniunii Europene privind obiectivele climatice pentru 2030 care se concentrează pe introducerea vehiculelor cu emisii zero în mediul urban. Acest lucru se simte pregnant în demersurile celor mai importanți producători de vehicule comerciale, care pun accent pe tranziția către o mobilitate exclusiv electrică. (…) Vehiculele electrice, în special cele destinate distribuţiei urbane, de până la 3,5 tone, câștigă teren venind cu propria viziune despre transportul ecologic. Vorbim despre modele avansate, care folosesc cele mai noi tehnologii pentru optimizarea consumului de energie, dar și pentru o conectivitate mai bună cu șoferul și cu aplicaţiile IoT (Internet of Things). Acesta este principalul motiv pentru care juriul acestui concurs este format exclusiv din manageri de parc auto, profesioniști care gestionează, fiecare în companiile pe care le reprezintă, mii de vehicule”, au declarat organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *