• Logistică

UPS alocă un miliard de dolari pe an pentru investiții în tehnologie de ultimă oră. Cel mai recent, firma de curierat a implementat Inteligența Artificială (AI) în procedurile de expediere a mărfurilor în Uniunea Europeană.

UPS folosește Inteligența Artificială

Începând cu luna octombrie a acestui an, clienții pot genera, astfel, coduri vamale, simplificand, astfel, procedurile vamale. Pe baza câtorva caracteristici ale coletului, noul instrument implementat de UPS folosește inteligența artificială și tehnici de machine learning pentru a oferi clienților codurile corecte din Sistemul armonizat de denumire și codificare a mărfurilor (SA) necesare autorităților din Uniunea Europeană.

Procesele de vămuire, mai simple și mai rapide

“UE generează aproximativ 15% din comerțul mondial de mărfuri, iar instrumentul AI al UPS poate fi acum utilizat cu Sistemul de control al importurilor 2 (ICS2), un sistem electronic actualizat pentru importuri, care este în prezent implementat la nivelul UE. ICS2 solicită companiilor să furnizeze informații detaliate despre marfa transportată”, se arată în comunicatul de presă remis de UPS. Reprezentanții companiei consideră că noul instrument va aduce beneficii în special întreprinderilor mici și mijlocii din afară Europei, deoarece cel mai adesea acestea nu au timpul sau expertiză necesară pentru a determina rapid codurile potrivite pentru produsele lor.

UPS facilitează comerțul transfrontalier

UPS facilitează comerțul transfrontalier prin intermediul UPS Export Assure (instrument inteligent care ajută clienții să genereze descrieri corecte pentru produsele lor) si UPS Paperless Invoice (permite clienților să trimită electronic documentația comercială și vamală). „Cu partenerul potrivit, expedițiile transfrontaliere pot fi la fel de simple ca cele naționale. Soluțiile UPS îi ajută pe clienții noștri să scadă costurile prin reducerea întârzierilor vamale, eliminând taxele inutile și facilitând transporturile internaționale pentru companii, indiferent de dimensiune”, a declarat Stuart Lund, Brokerage District Manager în cadrul UPS.

Sursă foto: https://www.ups.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *