• Logistică

ups111111

UPS a anunțat achiziția Freightex, o companie de logistică din Marea Britanie, specializată în furnizarea de servicii de transport rutier de mărfuri over-the-road. Ca urmare a achiziției, UPS își consolidează prezența pe piețele britanică și europeană de servicii logistice pentru terțe părți (3PL) și de intermediere în transporturile rutiere over-the-road și va accelera procesul de dezvoltare globală și regională, de la o bază de clienți și transportatori existentă.
Această tranzacție îi urmează achiziției de către UPS a companiei Coyote Logistics, în august 2015. Coyote este un furnizor de top de servicii de intermediere în transporturi rutiere din America de Nord. Modelele de afaceri ale Coyote și Freightex sunt complementare, iar UPS va utiliza și partaja astfel cele mai bune tehnologii și procese de business, sprijinind în același timp clienții și transportatorii celor două organizații. Termenii tranzacției din 3 ianuarie 2017 nu sunt publici.
„Marea Britanie și Europa sunt piețe 3PL strategice de creștere pentru UPS, existând o oportunitate semnificativă transfrontalieră”, a declarat Alan Gershenhorn, UPS Chief Commercial Officer.  „Această achiziție le oferă clienților UPS acces imediat, competitiv și expertiză pe piețele din Marea Britanie și Europa. Intenționăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficiență și o dezvoltare continuă.”
Piața europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârșitul anului 20161. Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie și piața totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piața globală și este de așteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii și transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *