• Știri

„Acesta este un avantaj competitiv clar, care consolideaza viziunea noastra ca CHEP este lider pe piata in domeniul durabilitatii in sectorul nostru de activitate”,a  declarat Dr. Juan José Freijo, Directorul International de Durabilitate CHEP. 

„Am finalizat un studiu de evaluare completa a ciclului de viata pentru CHEP Europa, care a vizat produsele si serviciile cu paleti CHEP. Evaluarea a fost realizata de Intertek-RDC Environment, cu sediul in Bruxelles, o organizatie de consultanta lider in domeniul ecologic si a fost supusa unei verificari colegiale independente* si certificarii ISO 14044”, a precizat oficialul CHEP. 

Studiul de evaluare a ciclului de viata s-a concentrat asupra celor trei produse cheie ale CHEP Europa: palet Euro (1.200×800 mm), palet UK (1.000×1.200 mm) si semipalet (600×800 mm). Intertek-RDC a evaluat impactul ambiental total al paletilor pe toata perioada lor de viata, de la culegerea copacilor la reciclarea de la sfarsitul duratei de viata. 

Rezultatele studiului au demonstrat faptul ca solutia de inchiriere paleti oferita de CHEP genereaza cel mai scazut impact ambiental** dintre sistemele analizate de paleti din lemn. 

Avantajele intrinseci de afaceri ale CHEP reprezinta elemente cheie pentru obtinerea performantei ecologice. Acestea includ utilizarea de lemn certificat, o eficienta superioara in transport, pierderi mai mici si reciclarea la sfarsitul duratei de viata. 

„Am constatat ca emisiile si consumul de resurse in cazul utilizarii sistemului de inchiriere paleti oferit de CHEP sunt sub 50% din cele specifice utilizarii de paleti returnabili din lemn alb, iar deseurile produse sunt de circa 18 ori mai mici decat in cazul paletilor de unica folosinta din lemn alb”, a explicat Dr. Freijo. 

„Studiul ne permite sa le oferim clientilor CHEP informatiile complete de care au nevoie de la furnizorii lor pentru a evalua impactul ambiental total al operatiilor de ambalare, transport si livrare a bunurilor lor pe un palet in cadrul lantului de aprovizionare din Europa. Evaluarea ciclului de viata ne indica, de asemenea, care sunt aspectele asupra carora trebuie sa ne concentram pentru a ne reduce si mai mult emisiile si pentru a ne imbunatati, asadar, propriul impact ambiental”, a mai spus directorul de la CHEP. 

In conformitate cu metodologia ISO 14044, o comisie formata din 3 experti independenti a efectuat o examinare analitica pentru a verifica conformitatea ISO a evaluarii ciclului de viata si pentru a-i consolida veridicitatea. Comisia a inclus un expert de evaluare a ciclului de viata din Solinnen, un expert de logistica de la CPV Associés (ambele din Franta) si un expert in domeniul paletilor de la Federatia Europeana a Producatorilor de Ambalaje si Paleti din Lemn (FEFPEB). Comisia de verificare colegiala a evaluat si validat metodologia, colectarea datelor, rezultatele si concluziile cheie. 

Despre CHEP

CHEP este lider mondial in domeniul solutiilor de ambalare reutilizabile, returnabile si gestionate, deservind numeroase dintre cele mai mari companii din lume in domenii precum bunuri de larg consum, produse proaspete, bauturi si automobile. Serviciile CHEP sunt durabile din punct de vedere ecologic si sporesc eficienta clientilor, reducand, in acelasi timp, riscurile operationale si deteriorarea produselor. Cei peste 7.500 de angajati CHEP si cele 300 de milioane de paleti si containere ofera o acoperire fara egal si o valoare exceptionala, deservind peste 500.000 de unitati client in 50 de tari.  Portofoliul nostru de clienti include companii si branduri internationale precum Procter & Gamble, Sysco, Kelloggs, Kraft, Nestlé, Ford si GM.  CHEP este parte a Brambles Limited. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.chep.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *