• Știri

„Prin obtinerea certificatului AEO, firma Europrim Shipping se angajeaza in continuare, intr-un cadru european. Scopul este de a mentine calitatea serviciilor de grupaj maritim si logistica. Servicii aferente furnizate catre clientii sai la un standard ridicat de siguranta si securitate.”, afirma Augustin Muller, Manager Europrim Shipping SRL.

Europrim Shipping SRL dezvolta intr-un mod competitiv pe piata romaneasca de logistica solutii specializate de transport in regim de grupaj maritim LCL.

In acelasi timp, Europrim pune la dispozitia forwarderilor si exportatorilor romani un serviciu unic pe piata romaneasca de transport. Acesta consta intr-o consola-container de grupaj cu plecari saptamanale din Constanta catre Singapore, de unde marfa este distribuita in regim LCL catre orice destinatie din lume.


 “Orice AEO care indeplineste criteriile de securitate si siguranta este considerat in lantul logistic drept un partener securizat si sigur. Aceasta inseamna ca fiecare AEO ia toate masurile pe care le poate intreprinde. Scopul este de a reduce amenintarile la adresa lantului de aprovizionare in care este implicat. Statutul de AEO ii consolideaza aceasta reputatie. In plus, calitatea de partener securizat si sigur in cadrul lantului de aprovizionare permite obtinerea de facilitati in cadrul controalelor de securitate.

Prin urmare, AEO ar putea fi preferat drept partener de afaceri. Aceasta in defavoarea unui agent economic care nu detine acest statut, atunci cand un al treilea operator economic se afla in cautarea unor noi parteneri de afaceri. Investitiile efectuate de operatori pentru imbunatatirea standardelor lor de securitate si siguranta pot produce efecte pozitive semnificative. Efectele pot fi in urmatoarele domenii: vizibilitate si trasabilitate, siguranta personalului, elaborarea de standarde, selectarea furnizorilor si investitii, siguranta transporturilor si a mijloacelor de transport, sensibilizare si competente privind infrastructura de organizare, colaborarea dintre participantii la lantul de aprovizionare, investitii in tehnologie proactiva si respectarea voluntara a normelor de securitate.

Certificat AEOF

Principalele avantaje de care beneficiaza titularii certificatelor AEOF sunt: facilitarea accesului la simplificarile vamale, reducerea numarului de controale fizice si documentare, tratament prioritar al transporturilor in cazul in care sunt selectate pentru control, posibilitatea de a alege amplasamentul pentru efectuarea controalelor, posibilitatea de a fi notificat prealabil, reducerea setului de date care trebuiesc incluse in declaratiile sumare.

Dintre exemplele de avantaje indirecte care ar putea rezulta din aceste efecte pozitive, enumeram urmatoarele:

  • reducerea furturilor si a pierderilor,
  • mai putine intarzieri in transporturi,
  • un sistem de planificare imbunatatit,
  • sporirea fidelitatii clientilor,
  • cresterea gradului de angajament al personalului,
  • reducerea numarului de incidente de securitate si siguranta,
  • reducerea costurilor controalelor pentru furnizori si consolidarea cooperarii,
  • reducerea criminalitatii si a actelor de vandalism,
  • prevenirea problemelor datorita recunoasterii angajatilor,
  • imbunatatirea securitatii si a comunicarii dintre partenerii implicati in lantul logistic.

Despre Europrim Shipping

Europrim Shipping este o firma de transport care ofera clientilor sai servicii de transport maritim de marfuri, prin portul Constanta. Marfa poate fi transportata in containere complete sau grupaj catre si dinspre orice port din lume. Serviciul cel mai competitiv care s-a bucurat de un real succes este cel de grupaje China – Romania. Firma ofera servicii de transport grupaj marfa China – Romania (LCL China – Romania) direct din porturile Shanghai, Ningbo, Shenzhen, Singapore, Hong Kong.

Sursa foto: https://www.europrim.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *