• Naval

TTS, cel mai mare transportator de pe Dunăre, a reconfigurat lanțurile logistice pentru exporturile și importurile ucrainene. TTS a făcut astfel o nouă rută logistică destinată exportului de produse agricole ucrainene. Această rută fiind pe trasee combinate terestru, fluvial și maritim. În felul acesta marfa se transportă mult mai rapid și se evită posibilele blocaje de pe rutele tradiționale. Astfel, primele trei camioane cu porumb pentru export din Ucraina au descărcat săptămâna trecută în silozul TTS Galați. Acesta având o capacitate de 30.000 tone. Acestea fac parte dintr-un prim convoi de 23 camioane. Dintre care alte șapte se află deja în vama Giurgiulești. Urmează să descarce produsele agricole de export din Ucraina în silozul TTS, de unde vor fi transbordate pe nave maritime prin terminalul portuar TTS din Galați.

Rezultatul implicării Grupului TTS în procesul de reconfigurare: noua rută

tts

“Noua rută este unul dintre rezultatele implicării Grupului TTS în procesul de reconfigurare a lanțurilor logistice de transport pentru exporturile și importurile ucrainene. Ca urmare a imposibilității utilizării de către Ucraina a porturilor sale maritime, blocate din cauza războiului. Pe lângă rutele logistice combinate cu transport terestru până la Galați și transport fluvial pe Dunăre până la Constanța, soluții mai rapide de înlocuire a traseelor logistice tradiționale s-au dovedit a fi traseele pornind din porturile ucrainene la Dunăre, Reni și Izmail”, a explicat Petru Ștefănuț, director general TTS Group.
Astfel, primele rute alternative operaționalizate de către grupul TTSS de la începutul războiului din Ucraina au fost rutele Reni/Izmail – Dunăre – Canalul Dunăre Marea Neagră – Constanța. Prin intermediul cărora, începând din 16 martie Grupul TTS a transportat și operat peste 200.000 tone de mărfuri. Acestea reprezentând exporturi și importuri ucrainene, potrivit reprezentanților companiei.
Alte 100.000 tone exporturi ucrainene au fost expediate pe cale ferată de către grupul TTS. În principal acestea au fost realizate prin subsidiara sa din Ungaria, dar și prin punctele de frontieră dintre Ucraina și România.
Pe segmentul terestru marfa va fi transportată din Ucraina până în terminalul portuar TTS din Galați. Pentru început acestea se vor realiza cu mijloace auto.
După reabilitarea ce urmează a fi realizată de CFR Infrastructură, a porțiunii care face legătura între Giurgiulești și terminal, exporturile de produse agricole ucrainene vor putea fi transportate direct pe cale ferată până în Portul Galați.

23 de camioane din Ucraina descarcă în silozul TTS

Grupul Transport Trade Services („Grupul TTS”) deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean. Este formată din unități fluviale cu o capacitate de peste 800 mii tone, macarale plutitoare, precum și terminale portuare proprii în Constanța și în 7 porturi fluviale dunărene.
Grupul TTS este unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării. Grupul este format din 16 societăți.
Grupul TTS oferă servicii de tip 3PL (Third Party Logistics). Printre care se numără: servicii integrate de transport, transbord, înmagazinare, agenturare și orice alte servicii specifice managementului lanțului logistic. Mărfurile principale transportate și operate în porturi sunt produse minerale, produse agricole și produse chimice.
Modelul de afaceri al Grupului TTS este caracterizat prin integrarea pe verticală a operațiunilor, poziționarea liniilor de afaceri la baza lanțurilor logistice și acoperire geografică strategică. Are ca punct central TTS (Transport Trade Services) S.A. care oferă clienților servicii integrate de expediție/transport fluvial/operare portuară și coordonează activitatea Grupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *