• Logistică

UKS Stamping va construi la Piteşti, prima sa fabrică din România, unde va produce piese și accesorii auto, în special scaune și elemente de caroserie. Subsidiara grupului Ucler Kelepce din Turcia va investi astfel, peste 10 milioane de euro. În acest scop, compania turcă a obţinut de la Garanti BBVA un credit de investiții.

UKS Stamping construiește fabrică de piese auto

Investiție de peste 10 milioane de euro la Pitești

Compania UKS Stamping va inaugura anul acesta, prima fabrică din România, la Pitești, pe o suprafață de 4.800 metri pătrați, cu o echipă de aproximativ 80 de angajați. În fabrica din România, UKS Stamping va produce printre altele, scaune auto și componente de caroserie.

330 de angajați în cele trei fabrici din Turcia și România

UKS Stamping este o subsidiară a companiei Ucler Kelepce, care mai are două fabrici în Turcia, în orașul Bursa. Prima fabrică a fost înființată în anul 2008, iar cea de-a doua a fost inaugurată 11 ani mai târziu, în anul 2019. În prezent, compania are aproximativ 250 de angajați, iar la Pitești va asigura 80 de locuri de muncă. Printre clienții companiei se numără Adient, Toyotetsu, Toyota Bashoku, Hydac și Stellantis. Deocamdată nu se cunosc informații privitoare la clienții pentru care vor lucra la fabrica din România.

UKS Stamping construiește fabrică de piese auto


„Suntem încântați să putem oferi sprijin financiar companiei UKS Stamping, în inițiativa acesteia de a înființa o unitate de producție în România. Misiunea Garanti BBVA depășește furnizarea de servicii financiare. De 25 de ani, ne angajăm să stimulăm dezvoltarea economică a țării. Iar prin acest credit de investiții demonstrăm încă o dată angajamentul nostru de a sprijini investițiile care contribuie semnificativ la economia țării. Industria de componente auto joacă un rol esențial în peisajul economic al României, creând locuri de muncă, încurajând inovația și sprijinind evoluția țării. De altfel, România este o țară cu un potențial imens și credem cu tărie că, sprijinind proiecte precum această fabrică, ajutăm la dezvoltarea acestui potențial”, a declarat Bilge Demirer, director general adjunct Garanti BBVA.

Sursă foto: UKS Stamping

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *