• Naval
tts

Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator integrat de mărfuri pe Dunăre, listat de anul trecut la BVB, a publicat rezultatele financiare aferente primelor 6 luni. Concluziile sunt impresionante.
Astfel, au rezultat creșteri semnificativ peste așteptări, atât ale cifrei de afaceri, cât și ale nivelului de profitabilitate, atât la nivel consolidat, cât și la nivelul TTS.


Totodată, profitul net a ajuns la 61,3 mil RON în S1 2022. La nivel consolidat, o creștere cu 124,5% vs perioada similară din 2021. La nivel individual profitul net a fost de 31 mil. RON, + 75,3%.
De asemenea, volumele de mărfuri operate în porturi au crescut cu 19,55% față de nivelul atins în S1 2021. Volumul de produse agricole transportate și operate a avansat cu 28,47% față de nivelul atins în S1 2022.


Investițiile în extinderea capacității flotei au fost de peste 10,4 mil EUR în S1 2022. Cuprinzând, în principal, investiții de peste 8 mil EUR în modernizări și recertificări de nave, dar și achiziția a 8 barje EUROPA 2.
„În condiţiile generate de reconfigurarea lanţurilor logistice – efecte ale războiului din Ucraina, care au condus la modificări substanţiale ale condiţiilor de piaţă – grupul TTS a înregistrat creşteri, atât ale cifrei de afaceri, cât şi ale nivelului de profitabilitate, atât la nivel consolidat, cât şi la nivelul TTS SA”, se arată într-un comunicat TTS.

TTS a înregistrat venituri în creștere

Pentru a răspunde noilor condiţii de piaţă, grupul TTS a acţionat pe mai multe direcţii. Pe de o parte, realizarea lanţului logistic just-in-time dedicat exporturilor de cereale ucrainene. A adresat direct lipsa de capacitate disponibilă, la nivelul întregului lanţ logistic pentru preluarea fluxurilor de mărfuri ucrainene. Pe de altă parte, s-a accelerat ritmul investiţiilor în extinderea capacitaţii flotei. Peste 10,4 mil. euro în S1/2022, cuprinzând, în principal, investiţii de peste 8 mil. euro în modernizări şi recertificări de nave, dar şi achiziţia a 8 barje EUROPA 2, cu o capacitate cumulată de 13.600 tone.

Reamintim că TTS a continuat programul de modernizare a facilităţilor portuare. În luna mai, a semnat contractul de finanţare din fonduri europene a unui proiect de modernizare a terminalului portuar din Giurgiu. Proiectul este în valoare totală de 23,9 milioane de lei, din care 9,5 milioane reprezintă contribuţia TTS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *