• Naval

Grupul TTS a publicat rezultatele financiare aferente anului 2023. În creștere față de 2022, cel mai mare operator de transport naval a încheiat anul precedent cu o cifra de afaceri cu 37,9% mai mare (904,5 milioane lei) și un profit cu 86,4% mai mare (151,4 mil lei).

TTS a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri impresionantă


Grupul de societăți Transport Trade Services (TTS) este compus din 15 societăți. Dintre acestea, unsprezece societăți operează pe cele trei segmente principale de activitate – Expediție, Transport Fluvial și Operare Portuară. Mărfurile principale transportate și operate în porturi de către grupul TTS sunt produse minerale, produse agricole și produse chimice.

În creștere cu 37,9% față de 2022

Fluxurile de produse agricole ucrainene, care în 2022 au fost redirecționate pe ruta Izmail/Reni – Constanța, au constituit motorul creșterii Grupului TTS în anul 2023. Faptul că aceste fluxuri s-au menținut la niveluri ridicate pe întreaga perioadă a anului, coroborat cu stabilizarea relativă a tarifelor de transport și de operare portuară – care a urmat după creșterile generale de tarife înregistrate în 2022, au avut ca rezultat creșterea veniturilor din produse agricole și creșterea veniturilor din operare portuară.

Programul buy-back 2024-2025

În perioada 26 februarie-31 martie, TTS inițiază Programul buy-back 2024-2025, prin care societatea va achiziționa 420.000 acțiuni (0,7% din capitalul social). Valoarea maximă alocată este de 12,6 milioane de lei. Programul are ca scop asigurarea unui stoc de acțiuni destinat distribuirii către angajați și membrii ai conducerilor Societății și filialelor acesteia cu atribuții esențiale pentru desfăsurarea activității Grupului TTS.
Prețul de achiziție va fi cel mult egal cu cea mai mare valoare dintre prețul ultimei tranzacții independente și prețul cel mai ridicat al ofertei de achiziționare independente (BID), înregistrate la momentul realizării tranzacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *