• Naval

Transportatorul fluvial Transport Trade Services (TTS) a finalizat achiziția cu Operatorul portuar Decirom SA. Compania a primit luna trecută undă verde de la Consiliul Concurenței. Anunță că va investi 10 milioane de euro pentru creșterea vitezei de operare a terminalului. Recent, Bursa de Valori Bucureşti anunța că tranzacția s-ar perfecta pentru suma de 21,8 milioane de euro. Plata urmând să se realizeze într-o singură tranşă, la încheierea contractului.

TTS a finalizat achiziția Decirom

Tranzacție în valoare de 22 milioane de euro

TTS reprezintă un grup de companii românești și străine, specializat în activități de operare portuară în Portul Constanța. Activitățile sunt de transport fluvial de marfă pe Dunăre, de transport cu bacul, de întreținere a căilor de navigație și porturi maritime și fluviale, de servicii conexe serviciilor de bunkeraj și alimentare cu motorină a navelor, de comerț cu produse din lemn românești. Compania a raportat pentru 2022 afaceri consolidate de 934,4 milioane de lei, în creștere cu 56% față de 2021. Profitul net a crescut cu 168%, la 178,1 milioane de lei.

Decirom era deţinută în proporţie de 43,4% de Fortaletza Management SRL. Compania este controlată de Vincente Jose Antonio Perez, iar în proporţie de 42,5% de Roumanie Industries Ciments Offshore SAL din Liban. Din acţionariat mai făceau parte compania spaniolă Rotracsa (13,6%) şi Black Sea Invest Company (0,4%), controlată tot de Fortaletza Management. În 2021, Decirom a realizat un profit net de 407.200 de euro. Rezultatul este în urcare cu 69,5% comparativ cu rezultatul net din 2020, la afaceri de 5,4 mil. euro, plus 11,7%, arată datele Confidas.ro.

Urmează investiții de 10 milioane de euro

„Pe 13 iulie, am perfectat împreună cu partenerii noștri în tranzacție ultimele detalii contractuale și am încheiat contractul de vânzare-cumpărare de acțiuni. Vom demara investiții in valoare de 10 milioane de euro în continuarea programului de investiții demarat de Decirom în 2022, având ca țintă creșterea vitezei de operare a terminalului începand cu 2024. Achizitia Decirom reprezintă un aport  foarte important la dezvoltarea segmentului de operare portuară al afacerilor Grupului TTS, și va consolida poziția noastră de principal furnizor de servicii logistice integrate pe Dunăre pentru minerale, produse agricole și chimice.”, se arată în anunțul companiei.

Sursă foto: https://www.tts-group.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *