• Știri

PNO, care are circa 20.000 de membri, a facut public un comunicat in care isi exprima preocuparea fata de ‘intarzierea pe care o inregistreaza semnarea conventiilor colective pentru toate categoriile de salariati si cere masuri pentru a face fata somajului din domeniu’.

Politia portuara a precizat ca feriboturile din Pireu si din insulele din marile Egee /est/ si Ionica au ramas in porturi, in schimb ‘legaturile dintre porturile Patras si Igumenitsa /vest/, catre Italia, nu vor fi afectate’.

Greva de marti survine in contextul negocierilor dificile dintre guvernul grec si reprezentanti ai Uniunii Europene /UE/ si Fondul Monetar International /FMI/ care au loc la Atena cu privire la reformele structurale de pe piata muncii. Luni, Confederatia generala a muncitorilor /GSEE/ din Grecia a calificat drept ‘inacceptabili’ termenii discutati in aceste negocieri.

GSEE, care sustine ca are un milion de membri, a lansat in octombrie un apel la greva generala la 15 decembrie, ce ar putea deveni cea de-a saptea greva generala din 2010.

Luni, delegatia FMI si UE a extins cu o zi convorbirile cu oficialii eleni privind acordarea unei noi transe din pachetul de asistenta financiara, citand ‘motive tehnice’.

Proiectul de buget pe 2011 prezentat de guvernul de la Atena cuprinde noi masuri de reducere a deficitului, care se adauga la cele in valoare de 9,15 miliarde prevazute deja prin planul de redresare, pentru a pastra obiectivul unui deficit de 7,6% din PIB la finalul lui 2011, in pofida revizuirii in crestere a datelor privind deficitul pe 2010.

Grecia a obtinut in primavara un imprumut total in valoare de 110 miliarde euro din partea tarilor zonei euro si a Fondului Monetar International, pentru a face fata gravelor probleme financiare, care este acordat in transe. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *