• Știri

“Am dat microbuze, autobuze, am facut turism electoral cat nu s-a facut ever in Romania, transportatorii au sustinut financiar campaniile electorale cu zeci si sute de mii de euro”, a declarat, la Realitatea FM, presedintele Federatiei Operatorilor de Transport Rutier, Augustin Hagiu.

Presedintele Federatiei Operatorilor de Transport Rutier spune ca sectorul, al carui reprezentant este, pompeaza cei mai multi bani in campaniile electorale si solicita Guvernului “sa dea inapoi celor care au sustinut ascensiunea politica ceea ce acestia asteapta”.

Mai mult, acesta afirma ca donatiile sunt “un fenomen de masa”, in conditiile in care 60-70% dintre companiile romanesti dau bani catre toate partidele, sub diverse formule mai mult sau mai putin legale.

Nemultumirile transportatorilor sunt legate de faptul ca nu exista o lege unitara pentru acestia, statul nu asigura o concurenta loiala si de imposibilitatea de a se efectua un transport european din cauza drumurilor nereabilitate si a limitarilor de greutate impuse pe anumite sectoare.

Acestea sunt si motivele pentru care 500 de operatori de transport rutier vor organiza, vineri, un miting de protest in fata Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *